|

Darbe notu evden çıktı

15 Temmuz gecesi darbeci askerleri koordine eden ve ardından ortadan firar eden Albay Ahmet Zeki Gerehan’ın evinde yapılan aramada, kamuflajının cebinden darbe planı yaptıkları el yazısı notları çıktı

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/11/2016 Wednesday
Güncelleme: 22:34 - 22/11/2016 Tuesday
Yeni Şafak

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında askerleri koordine eden ve darbe girişimi başarısız olunca kayıplara karışan Albay Ahmet Zeki Gerehan'ın evinde arama yapıldı. Aramada askeri kamuflajının cebinden darbe planı yaptıkları el yazısı notlar çıktı.



HEDEF BELİRLEMİŞ


Belgenin 'Kartal kavşak' diye başladığı 'Çobançeşme' ifadeleriyle son bulduğu belirlendi. Darbe soruşturması dosyasına delil olarak giren belge ile TRT, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Havalimanı ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü gibi kritik bölgelere gönderilecek darbeci asker sayısının Gerehan tarafından belirlendiğini ortaya çıkardı.



BİRLİK SEVK ETTİ


Firari Gerehan'ın talimatı ile Harp Akademileri Komutanlığı'nda bulunan askeri öğrenci subayların da İstanbul'un çeşitli noktalarındaki askeri birliklere sevk edildikleri tespit edildi. Gerehan darbe girişimi sırasında, 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar'ı gözaltına almak üzere bir tim görevlendirmişti.



YAZIŞMASI DELİL


Gerehan darbecilerin “Yurtta Sulh Konseyi” adlı WatsApp grubuna, "Ordu Komutanı telefonu çalıyor ama açmıyor. Konum bulunamaz mı?" şeklinde mesaj yazmıştı. Gerehan, 15 Temmuz'da darbenin bastırılması üzerine firar etmişti.


#FETÖ
#15 Temmuz
#WatsApp
#Yurtta Sulh Konseyi
8 years ago