|

Darbe komisyonu sahaya iniyor

Darbe girişimini araştırmak için kurulan komisyon, Meclis dışında da faaliyet gösterecek. Komisyon ilk olarak 15 Temmuz'un sembol isimlerinden Halisdemir’in şehit düştüğü Özel Kuvvetler Komutanlığı ile TÜRKSAT’ta incelemelerde bulunacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2016 Pazar
Güncelleme: 23:09 - 26/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, Meclis dışına çıkıyor. Bugüne kadar pek çok ismi dinleyen veya soru gönderen Komisyon, darbe girişimini yerinde inceleyecek. İlk ziyaret edilecek yerler arasında, 15 Temmuz'un sembol isimlerinden biri olan Ömer Halisdemir'in şehit düştüğü Özel Kuvvetler Komutanlığı da var. Gölbaşı'ndaki Özel Harekâtçıların üssü de ziyaret planında yer alıyor. TÜRKSAT'a gidilmesi de kararlaştırıldı. Komisyon, cezaevlerine de gidecek. Hakkında iddianame hazırlanmayan itirafçılar dinlenecek.



TANIKLIKLARI YERİNDE DİNLEYECEK


İlk ziyaret edilecek yerlerden arasında, Ankara-Gölbaşı'ndaki adresler öne çıktı. Komisyon, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na gidecek. Özel Kuvvetlere yönelik ziyaretinde bordo berelilerin tespitlerini not edecek. Bu kapsamda, darbe girişimine yönelik kahramanlığıyla sembol olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in, darbeci General Semih Terzi'yi vurması, burada yaşanan çatışma, öncesi ve sonrasıyla yerinde değerlendirilecek. Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, jetlerle bombalanan Özel Harekât Dairesi'ne de, TÜRKSAT'a gitmeyi planlıyor.



İTİRAFÇILARIN BİLGİSİNE BAŞVURULACAK


Bazı itirafçılarla görüşmek de Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun gündeminde. Görüşülmesi öngörülen isimler arasında Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın Emir Subaylığını da yapan FETÖ'cü Levent Türkkan da bulunuyor. Ancak, henüz cezaevi ziyareti konusunda kesin kararın alınmadığı, ifade tutanaklarına da bakılarak, konu hakkında son kararın verileceği öğrenildi.


#Darbe Girişimi
#Darbe komisyonu
8 yıl önce