|

Darbe haberini böyle verdi

15 Temmuz’dan 9 ay 10 gün önce yayınlanan “Sükûtun Çığlığı” adlı reklam filminin gizli mesajını, Ekrem Dumanlı ve Mustafa Bilici’nin verdiği ortaya çıktı. Dumanlı'nın 5 Ekim 2015'te, “Reklam, hiçbir şey demeden çok şey söyleyecek” diye yazdığı tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 06:54 - 22/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Ekrem Dumanlı
Ekrem Dumanlı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin “işaret fişeği” olarak değerlendiren kapatılan Zaman gazetesinin darbe girişiminden 9 ay 10 gün önce yayınladığı “Sükûtun Çığlığı” adlı reklam videosu ile ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Ekim 2015'te yayınlanan reklam filminden hemen sonra gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve yazarlardan Mustafa Bilici'nin köşe yazılarında reklam için ilginç ifadelerde bulundukları soruşturma dosyasına girdi.



İPUÇLARI DUMANLI'DAN


Dumanlı 5 Ekim 2015 tarihli Zaman Gazetesi'nde yayınlanan köşe yazısında 'Bu sene sizler için yeni bir reklam filmi de hazırladık. 6 ayrı formatta yayınlanacak reklam filminde tek bir kelime bile sarf edilmiyor. Sadece görüntü. Herkesi düşünmeye davet eden ve umut veren bir reklam kampanyası olacak. Sükûtun çığlıklarından esinlenerek hazırlanan reklam, hiçbir şey demeden çok şey söyleyecek' dediği tespit edildi.





'UZUN UZUN İZAH YOK'


Mustafa Bilici'nin ise 18 Ekim 2015 tarihli yazısında, “Mesaj görüntüde. Söz yok. Uzun uzun izahı yok. Dalgalı deniz, fırtınalı bayır var. Sükûtun çığlık çığlığa haykırdığı, sessizliğin feryat figan isyan ettiği bir zamandayız. İçinden geçmekte olduğumuz zamanın ruhu reklam filminde ifadesini bulmuş” ifadelerini kullandı.



'SENARYOYA ANLAM VEREMEDİK'


Gazete çalışanları Haydar Durusoy ve Sedat Dil ise ifadelerinde, anlam veremedikleri senaryonun marka pazarlama direktörü Yakup Şimşek ve Ekrem Dumanlı tarafından bizzat hazırlandığını söyledi.


#15 Temmuz
#FETÖ
#Ekrem Dumanlı
8 yıl önce