|

Darbe girişime yönelik karargah iddianamesi tamamlandı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ana davasının 2 bin 581 sayfalık iddianamesi tamamlandı. İddianamede, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın darbeciler tarafından Akıncı Üssü'ne götürüldüğü ana ilişkin fotoğraf da yer aldı.

Yeni Şafak
14:15 - 3/03/2017 Cuma
Güncelleme: 14:30 - 3/03/2017 Cuma
DHA
 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın darbeciler tarafından Akıncı Üssü'ne götürüldüğü ana ilişkin fotoğraf da iddianamede yer aldı.
15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın darbeciler tarafından Akıncı Üssü'ne götürüldüğü ana ilişkin fotoğraf da iddianamede yer aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 15 Temmuz darbe girişimine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, darbenin planlanmasına yönelik ve Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşananlarla ilgili soruşturma tamamlanarak iddianame düzenlendi.



Fetullah Gülen'in bir numaralı şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga şikayetçi olarak yer aldı.



Mahkemeye sunulan iddianamede 221 sanık bulunuyor. Savcılık, "Yurtta Sulh Konseyi" üyesi olarak tepsit ettiği 38 sanık için 2 bin 988 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etti. İddianamede, Fetullah Gülen bir numaralı şüpheli olarak yer alıyor. Savcılık darbe gecesi Genelkurmay'daki darbecileri görüntülerden tek tek tespit etti.




İddianamede yer alan 38 kişilik 'Yurtta Sulh Konseyi' üyeleri hakkındaki suçlamalar ise, 'Anayasayı ihlal', 'Cebir ve Şiddet Kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'silahlı örgütü yönetme', 'Cumhurbaşkanı'na suikast girişimi', '250 kişiyi şehit etme', '2735 kişiyi öldürmeye teşebbüs', 'üst düzey komutan ve devlet yöneticilerinin hürriyetini sınırlama'. Bu şüpheliler için istenen ceza 2 bin 988'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis. Diğer şüphelilerin ise 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve eylemlerinin derecelerine göre değişik hapis cezaları isteniyor.







#Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı
#Hulusi Akar
#15 Temmuz
8 yıl önce