|

Darbe bildirisini ben gönderdim

FETÖ’cü cuntacılar tarafından hazırlanan ve birliklere gönderilen sıkıyönetim talimatında Mehmet Partigöç ile birlikte imzası bulunan Kurmay Albay Cemil Turhan, kendisine verilen emirle 5 mesaj ve 1 sıkıyönetim direktifi çektiğini itiraf etti. Turhan, bu mesaj ve direktiflerin hiçbirinin kendisi tarafından yazılmadığını iddia ederek, “Çekilirken bunun bir darbe planı olduğunu anlamıştım, ama itiraz etmedim” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/11/2016 Salı
Güncelleme: 22:57 - 21/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada tutuklanan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen Kurmay Albay Cemil Turhan'ın ifadesi ortaya çıktı. FETÖ'cü hainlerin kanlı darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'ndan birliklere gönderilen ve TRT'de okunan sözde sıkıyönetim bildirisinde eski Genelkurmay Başkanlığı Personel Plan Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç'le birlikte imzası bulunan Turhan, itiraf gibi beyanlarda bulundu. 5 mesaj ve 1 sıkıyönetim direktifi gönderdiğini kabul eden Turhan, mesaj ve direktiflerin kendisi tarafından kaleme alınmadığını öne sürdü.



YAŞ'I KOORDİNE EDİYORDUM


Darbe girişiminin planlanmasında hiçbir şekilde yer almadığını iddia eden Turhan, “Günlük mesaimde bu planlamayı yapacak vakte sahip değilim. Çünkü ben Yüksek Askeri Şura (YAŞ) faaliyetlerini koordine ediyorum ve iki hafta sonra YAŞ'ın olağan toplantısı vardı. Dolayısıyla bu faaliyet bir yerlerde birileri tarafından planlandı, birileri bunu organize etti. Bu direktifin de benim şubemden çıkması gerektiği kanaati hasıl oldu ki bana da komutanın emri ile bunun çekmem emredildi, ben de yaptım” ifadelerini kullandı.



ANLADIM AMA İTİRAZ ETMEDİM


Turhan ifadesinin devamında ise şunları söyledi: “Onun haricinde evet çekilirken bunun bir darbe planı olduğunu anlamıştım ama bir itiraz etmedim. Bu konuda söyleyecek lafım yok ancak hiçbir şekilde ben bunun planlanmasında yer almadım, tek kelime katkım yoktur. O yüzden herhangi kimsenin ölümü, kişileri öldürmek için teşebbüs etmek suçu isnat edildi, bu suçlamayı kabul etmiyorum. Çünkü ben ne elime silah aldım, ne tek kurşun attım, ne bir ateş emri verdim. O gece bu mesajları çektikten sonra tamamiyle karargahta hiçbir şekilde hiçbir kimseye de bir emir de vermedim.”



#FETÖ
#Mehmet Partigöç
#Albay Cemil Turhan
8 yıl önce