|

Cuntanın çaresizliği Ananas’ta

FETÖ’cü darbecilerin 15 Temmuz'da “Ananas Gücü” adıyla WhatsApp grubu kurduğu ve darbe girişiminin buradan yönetildiği ortaya çıktı. 15 Temmuz'da köprüdeki darbeciler, “bizi kurtarın” mesajı atmış!

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:47 - 29/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine 70 Hava Harp Okulu öğrencisi, bu öğrencilerden sorumlu 3 rütbeli komutan ile şoför olarak görev yapan 2 er hakkında hazırlanan iddianamede, darbecilerin WhatsApp grupları da deşifre oldu. İddianamede, darbeci askerlerin 15 Temmuz gecesi birbirleriyle iletişim kurmak için ''Canavar Meclisi'', ''AnanasGücü'', ''Between 09-13'' şeklinde birden çok Whatsapp grubu kurdukları belirlendi. İddianamede, soruşturma kapsamında şu?pheli sıfatı ile savunması alınan Hasan Yıldırım'ın ifadesinde, 15 Temmuz gecesi darbeci astsubaylar arasında WhatsApp grubu kurulduğunu söyledi.



MAHSUR KALDIK


Gruptan, darbe girişiminin yönetildiğini belirten darbeci astsubay Hasan Yıldırım şunları söyledi: “Astsubaylar arasında oluşturduğunuz ANANASGÜCÜ isimli WhatsApp grubunda ilk ekibi merak ettiğim için 'Ne yapıyorsunuz, neredesiniz' tarzında mesaj attım. Kısa süre içerisinde otobüslere bindirilip götürülen grup içerisinde olan Astsubay Hayati Gültekin'den 'Abi köprüde mahsur kaldık otobüse saldırdılar araba pert oldu üç tane öğrenci ellerinde asker de yaralandı' şeklinde sesli mesaj geldi.”



MERMİMİZ AZALIYOR


“Sonra Alay Komuta İcra Astsubayı Üstçavuş Mustafa Altındal tarafından yine WhatsApp grubundan 'biz iyiyiz, TRT Ulus'tayız' şeklinde, Astsubay Çavuş Mustafa Duran'dan 'Dijitürk binasındayız' şeklide, Hayati Gültekin'den 'Biz hala köprüdeyiz, mermimiz azalıyor, buraya en yakın Nakkaştepe'de, birlik var bize oradan irtibat bulun oradan atış olabilir' şeklinde yazılı mesaj geldi.”


#Cunta
#FETÖ
#Ananas Gücü
#WhatsApp
8 yıl önce