|

Cuntacıların himmet çarkı

2010 KPSS soruşturmasındaki şüphelilerin cuntacı eşlerinin FETÖ’nün himmet çarkında yer aldıkları ortaya çıktı. Eşleri KPSS şüphelisi olan subayların listesinin 15 Temmuz'dan önce YAŞ'ta değerlendirilmesi için Genelkurmay'a bildirildiği de belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:14 - 12/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

KPSS'de soru hırsızlığına ilişkin soruşturmada, 10. dalga operasyonunda gözaltına alınan 80 cuntacı eşi tutuklandı. 15 Temmuz'daki darbe girişiminde aktif rol oynadıkları belirlenen 105 askerin eşlerine yönelik operasyonu kapsamında gözaltına alınan 84 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne gönderildi. Soruşturmayı yürüten savcı Yücel Erkman'a ifade veren şüphelilerden 83'ü tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakim karşısına çıkan zanlılardan 80'i, “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık”, “örgütlü sahtecilik” ve “terör örgütü üyesi olma” suçlarından tutuklandı, 3'ü de adli kontrolle serbest bırakıldı.



GRAFİK DOSYADA


MASAK'ın şüpheli ve eşlerinin himmet çarkındaki durumunu gösteren grafik de soruşturma dosyasına girdi. Buna göre, şüpheli K. Tümer'in NATO bünyesinde Brüksel'de görev yapan ve darbe girişimin ardından “dön” emrine uymayarak Belçika'dan iltica talebinde bulunan Binbaşı Musa Tümer'in de himmet çarkında yer aldığı belirlendi. FETÖ'cü askerlerin örgüt imamı olduğu değerlendirilen Bilgili'ye 50 ile 2 bin 400 TL arasında para transferinin bulunduğu anlaşıldı. Bilgili'nin para gönderdiği Musa Tümer'in de yine KPSS şüphelisi olan N. Uçar'ın eşi Kurmay Binbaşı Adem Uçar'a 20 bin TL transfer ettiği belirlendi. Uçar'a da KPSS şüphelileri ve asker eşleri tarafından 195 TL ile 8 bin TL arasında para gönderildiği tespit edildi.


#KPSS
#MASAK
#FETÖ
8 yıl önce