|

Cuntacılara yakıt vermemek için tankları sakladık

FETÖ'nün darbe girişimi öncesi Akıncı Jet Üssü’nde yaşananlara şahitlik eden bir subay, darbecilerden yakıt tanklarını sığınağa saklayarak gizlediklerini anlattı. Tanık subay ayrıca cuntacı askerleri yakıtı olmayan uçaklara yönlendirdiklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/12/2016 Salı
Güncelleme: 22:11 - 26/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında şüpheli olarak ifadesine başvurulan "Burak" kod adlı subay ifadesinde, FETÖ'nün darbe girişimi öncesinde Akıncı 4. Ana Jet Üssü'nde yapılan hazırlıkları ve o gün yaşananları anlattı. 15 Temmuz'da üs komutanı tarafından gündüz bayrak töreninin erken yapılacağı, mesainin erken bitirileceği talimatının verildiğini söyleyen gizli tanık, "O gün terörle mücadele harekatı yapılacağı söylendi. Önce 14, ardından 13 F-16 uçağına mühimmat yüklemesi emri verildi" diye konuştu.



YAKITI OLMAYAN UÇAKLARA YÖNLENDİRDİM


Şüpheli, mesaiye devam ederken televizyonda okunan darbe bildirisi sonrası kalkışmayı öğrendiğini belirterek, şöyle devam etti: "Çalışmış olduğum kısımda yoğun hareketlilik başladı. İlk etapta mühimmat yüklü 4 uçak kalktı. Bölük komutanıyla, mahiyetimizdeki personelden, uçakların kalkmasını yavaşlatmalarını ve engellemesini istedik. Ekibimle o gece darbeyle alakalı yardımda bulunmadık, aksine darbe yapmaya kalkışanlara engel olmak için elimizden geleni yaptık. Darbecilere uçaklarda yakıt bulunduğu halde yakıt olmadığını söyledik. Personelin olmadığını, paraşüt ve oksijenin bulunmadığını belirterek yakıt tanklarını da sığınağa sakladık. Telefonla bana ulaşarak yakıtlı uçak numaralarını istediler. Yakıtı olmayan 6 uçağın numarasını verdim. Yarım saat sonra isimlerini bilmediğim 6 teğmen ve bir yarbay silahlarıyla geldi. Ellerindeki silahları doğrultup, tehditvari konuşarak uçaklarda yakıt olmadığını söylediler. Elektrik olmadığı için bilgisayarda çetele tutamadığımızdan, hangi uçaklarda yakıt olduğunu bilmediğimizi bildirdik. Yakıtın ancak ulaştırma ekibi tarafından karşılanabileceğini söyleyerek boş tankere yönlendirdim. Bunun üzerine yanımızda bulunan tanker şoförünün başına silah dayayarak yanımızdan götürdüler."


#FETÖ soruşturması
#Cuntacılar
#Akıncı Jet Üssü
8 yıl önce