|

Cumhurbaşkanı: Mücadelemiz kararlılıkla sürecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı sonrasında açıklama yaparak, "Bizler terör mücadelemizi ülkemizin içerisinde ve sınırlarımızdaki herhangi bir tehdide karşı kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Yeni Şafak
08:05 - 1/09/2017 Cuma
Güncelleme: 14:44 - 1/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilere açıklama yapıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilere açıklama yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde kıldığı bayram namazı sonrasında yaptığı açıklamada, "Öncelikle Kurban Bayramı'nın hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Bu Kurban Bayramı'na ne yazık ki İslam dünyası çok mahzun giriyor. Bir tarafta Suriye ve Irak'taki çatışmalar, diğer taraftan Arakan'daki çatışmalar, ülkemizde malum terörle vermekte olduğumuz mücadele... Bunların hepsi ister istemez bayramı bayram gibi karşılamamızı engelleyen gelişmeler olmuştur. Öyle veya böyle tabii ki bizler bu mücadelemizi ülkemizin içerisinde ve sınırlarımızdaki herhangi bir tehdide karşı kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

"ABD FETÖ'YÜ KORUYOR"

Erdoğan, ABD'de korumalarla ilgili sorunla ilgili olarak da, "Bu Amerika'da adaletin nasıl çalıştığının skandal bir ifadesidir. ABD'nin güvenlik ekipleri bizleri koruma sorumluluğunu yerine getirmiyorsa, orada bize saldıran PKK üyelerine karşı benim koruma görevlilerim bir şey yapmayacak mı? Onlar kendi görevlerini yerine getirdi. Hazırlanan iddianame bizi bağlamaz.Bunları Sayın Trump'la da ayrıca görüşeceğiz ama bu gelişmeler iyi gelişmeler değil. ABD hala FETÖ'nün, PKK'nın koruma altında olduğu bir ülke. Ben ne yapmaya çalıştıklarını anlamakta zorlanıyorum" diye konuştu.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Arakan
#Kurban Bayramı
#Bayram
7 yıl önce