|

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dik duruşu ile aştık"

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Türkiye’nin yakın zamanda yaşanan krizleri ve tehlikeli süreçleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve karizmatik liderliği sayesinde atlattığını söyledi.

Yeni Şafak
11:55 - 11/04/2017 Salı
Güncelleme: 12:00 - 11/04/2017 Salı
Yeni Şafak
​​AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz Kırşehir’de konuştu.
​​AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz Kırşehir’de konuştu.

Kırşehir’de AK Parti Kadın Kolları tarafından organize edilen ‘Kadınlar Soruyor’ programına katılarak Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemine ilişkin soruları yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, FETÖ’nün 17/25 Aralıkta Emniyet ve Yargı üzerinden kumpas kurduğunu ve doğrudan millet iradesinin hedef alındığını söyledi.

“ERDOĞAN’IN KARİZMAZI VE DİK DURUŞU”

7 Haziran seçimleri ve 15 Temmuz işgal ve darbe girişiminin ardından sistem değişikliğinin elzem olduğunu kaydeden İnceöz; darbe, ihtilal ve muhtıralarla milletin fakirleştirildiğini belirtti. Bulunduğumuz coğrafyanın adeta ateş çemberi olduğunu hatırlatan İnceöz, “Yakın zamanda yaşadığımız olayları ve kritik süreçleri Recep Tayyip Erdoğan gibi karizmatik bir dünya lideri ülkenin başında olduğu için, dimdik durduğu için atlattık" dedi.

“YÖNETİM SİSTEMİ DEĞİŞİKLİĞİ İLE DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDECEĞİZ”

15 Temmuz kanlı darbe ve işgal girişiminin ardından yönetim sistemi değişikliğinin elzem olduğunu kaydeden İnceöz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mevcut sistem, güçlü liderlere göre hazırlanmış. Uzlaşmamayı, yönetilemezliği öngörüyor. Seçim yapıyoruz, önümüze bir sandık konuluyor. Oy atıyoruz, hükümet çıkıp çıkmayacağını bilmiyoruz, başbakan kim olacak, bilmiyoruz. Hükümet tek başına mı olacak, onu da bilmiyoruz mevcut sistemde. Bunu 7 Haziran seçimleri akşamında gördük. Artık sistemin işleyişinin sadece güçlü liderlere bağlı olmaması lazım. Bütün defoları, arızaları bertaraf edecek, kişilere bağlı çalışmayacak bir sistem gerekli. Anayasa değişikliği teklifimizle kim gelirse gelsin sadece millet iradesini egemen kılacak bir sistemi öngörüyoruz. Güçlü Türkiye’yi inşa edecek bir yönetim sistemi.”

“HEDEF KALICI İSTİKRAR”

Türkiye'nin darbeler ve muhtıralarla dolu siyasi geçmişi olduğunu, siyasi krizlerin ekonomik krizleri de beraberinde getirdiğine işaret eden İnceöz, "Tek başına iktidar olan Menderes, Özal ve AK Parti dönemlerinde iyi gelişmeler yaşanabiliyor. Ancak mevcut sistem ne yazık ki istikrarı garanti etmiyor. Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sisteminde en büyük hedef çift başlılığın ortadan kaldırılması ve istikrarın kalıcı hale getirilmesidir" ifadelerini kullandı.

“17-25 ARALIK APAÇIK BİR KUMPASTI”

17/25 Aralık sürecinde millet iradesini hiçe sayan vesayetçi zihniyetin emniyet ve yargı üzerinden büyük bir kumpas kurduğuna dikkat çeken İnceöz, "O dönemde soruşturma komisyonunda çalışmış bir kardeşinizim. Emniyet ve yargı üzerinden kurulan apaçık bir kumpas. Milletin tercih ettiği seçilmiş hükümete bir kumpas kurulduğunu net söylüyorum. Fezlekeler önceden yazılmıştı. Eğer neticeye ulaşsaydı, 17-25 Aralık'la ilgili fezlekelerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili. 'dönemin başbakanı' ifadeleri kullanılıyordu" değerlendirmesinde bulundu.

KADINLARA TAVSİYE

İnceöz, son olarak AK Parti’de sade üyelikten ana kademe yöneticiliğine, milletvekilliği ve grup başkanvekilliği görevlerine kadar gelebilmiş bir kişi olarak kadınlara, işlerini severek ve samimiyetle yapmalarını tavsiye etti.

#​​AK Parti
#İlknur İnceöz
7 yıl önce