|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump'ı davet ettim

ABD'nin 45. Başkanı seçilen Donald Trump ile seçim günü görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmeye dair açıklama yaptı. "En kısa sürede görüşmekten memnuniyet duyacağımızı ifade ettik" diyen Erdoğan, "Türkiye'nin yurt dışına yapacağı ilk seyahatlerden biri olmasından memnuniyet duyacağımızı belirttim" diye konuştu.

Yeni Şafak
08:28 - 13/11/2016 الأحد
Güncelleme: 05:36 - 13/11/2016 الأحد
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de oluşan yeni siyasi tabloyu değerlendirdi. FETÖ'nün iadesi ile Irak ve Suriye ile ilgili konularda ABD'nin yeni başbakanı Donald Trump ile anlaşmayı temenni ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı, Trump'ın başkan seçildiği akşam telefonda görüştüklerini hatırlattı.



Trump'ın 20 Ocak 2017'de görevi devralacağını belirten Erdoğan, "İmkan olursa, o tarihten önce de görüşmemiz söz konusu olabilir. Telefonda, karşılıklı olarak, en kısa sürede görüşmekten memnuniyet duyacağımızı ifade ettik" dedi.



Erdoğan ayrıca, Trump'a, "Türkiye'nin yurt dışına yapacağı ilk seyahatlerden biri olmasından memnuniyet duyacağımızı belirttiğini" belirtti. Erdoğan, Trump'ın davetine olumlu yaklaştığını da sözlerine ekledi.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Donald Trump
٪d سنوات قبل