|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam İşbirliği Teşkilatı'na taşıyacağız

Hollanda'da başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinin art arda aldığı kararlarla Türkiye'yi hedef almasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başta dönem başkanlığını yürüttüğümüz İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere tüm platformları kullanarak yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslam karşıtlığı ile mücadeleyi daha da yoğunlaştıracağız" dedi.

Yeni Şafak
15:35 - 14/03/2017 Salı
Güncelleme: 15:39 - 14/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Sağlık Bakanlığınca düzenlenen "Tıp Bayramı" programında bir konuşma yaptı.
Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Sağlık Bakanlığınca düzenlenen "Tıp Bayramı" programında bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı programında konuştu. 14 Mart 1919 tarihinde İngiliz askerlerine direnen tıbbiyelilerden bahseden Erdoğan, 15 Temmuz'da FETÖ'nün hainliklerine karşı mücadele eden sağlık çalışanlarına bir kez daha teşekkür etti.



Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yapılan çirkin muameleden bahseden Erdoğan, " Bir özürle kurtulamayacaklar" diyerek, Türkiye'deki büyükelçiliklere giriş çıkışın yasaklandığını kaydetti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından dikkati çeken bölüm şöyle:


"Başta dönem başkanlığını yürüttüğümüz İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere tüm platformları kullanarak yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslam karşıtlığı ile mücadeleyi daha da yoğunlaştıracağız. Çünkü bu mesele artık sadece Türkiye'nin meselesi değildir. Artık kirli yüzünü gösteren bu faşizm, Avrupa'da yaşayan tüm Müslümanları, tüm yabancıları olumsuz etkilemektedir."



Ne olmuştu?

Hollanda hükümeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk toplumuyla ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek amacıyla geçen hafta sonu yapacağı ziyaretleri engellemişti.



Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğuna geçmesine müsade edilmeyen Kaya'nın önce korumaları gözaltına alınmıştı. Kaya'yı aracından çıkarmaya çalışan polis, vinçli çekici getirip aracı zorla çekme girişiminde bulunmuştu. Aracın kilidini açmak zorunda kalan Bakan Kaya, başka bir araçla polis eskortunda Almanya'ya götürülmüştü.



Hollanda güvenlik güçleri, Kaya'ya destek vermek için gelen binlerce Türk vatandaşını dağıtmak için polis köpekleri ve atlı polisleri kullanarak sert şekilde müdahale etmişti. Müdahale sonucu en az 7 kişi yaralanmış, 12 kişi de gözaltına alınmıştı.




Erdoğan: Srebrenitsa'dan tanırızVideo: "Utanmadan, sıkılmadan mağduriyetten bahsediyorlar"

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#İslam İşbirliği Teşkilatı
7 yıl önce