|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyanet geç kaldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet'in etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu konuda çok eksiği var. Defalarca bu ikazı yaptık. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki çalışmalarda geç kalınmıştır" dedi. Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Erdoğan, bu mücadelenin hep birlikte devam ettirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yeni Şafak
13:43 - 5/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:45 - 5/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen Diyanet İşleri Başkanlığı Doğu ve Güneydoğu Öğrencileri Yaz Etkinliği kapanış programında konuştu. Erdoğan, "Sizler Güneydoğu'da Doğu'da döndürülmek istenen çarkları tersine çeviriyorsunuz" dedi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:


15 Temmuz'da ezanına ve bayrağına el uzatanların başını ezeceğini dünyaya gösteren nesle yakışan duruş sizin duruşunuzdur. Bu yaz kampı çok önemli. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Feyzinizi attırsın. Çeşitli platformlarda kimilerinin yeni nesil konusunda ümitsizliğini görüyoruz. Ben ise ümitliyim. Allah'ın rahmetinden ümidimizi kesmeyeceğiz. Tarihini, kültürünü, medeniyetini bilen bir neslin geldiğine inanıyor ve bu nesli karşımda görüyorum.

Siyasette 40 yıllık bir geçmişim var gençlik kollarında çalıştığım zaman güneydoğu ve doğuda çalışamalar yapardık. Kerpiç evlerde kalırdık. Hemen yer yataklarını serer onlarla birlikte hazırladıkları ne varsa kahvaltımızı yapar bölgedeki çalışmalara giderdik. Zaman değişti ve o evlerin önlerine hendek açtılar. 'Biz Kürtlerin temsilcisiyiz' dediler. Yalan söylediler. 7 Haziran seçimlerinde biraz başarı gördüler ve sokaklara çağırdılar ve 53 kişinin ölümüne neden oldular. Ölenler kim benim Kürt kardeşlerim. Hani siz Kürtlerin temsilcisiydiler. Bizim partimizde Kürt arkadaşlarım var. Bizim böyle bir derdimiz yok. Rabbim bizim kabileler halinde yarattı ama iyi tanışıp anlaşalım diye. Üstünlük neyle, üstünlük kim Allah'a yakınsa onladır. Biz buna dikkat edeceğiz.

'Bunlar haysiyetsiz'

Bir gün babama sordum: Laz mıyız, Türk müyüz? Babam güldü. Benim dedem iyi yetişmiş bir mollaydı. Babam da dedeme sormuş. Büyük dedem de torunum yarın öleceğiz, o zaman Allah bize kavmimizi değil Men Rabbüke, Ve Ma Dinuke? Yani Rabbin kim? Nebi'n kim? Dinin ne? Bunu soracaklar de geç! Yaradanda ötürü seveceğiz. Yasin'imizi nasıl şehit ettiler? Diyarbakır'da kurban eti dağıtıyordu! Şehit ettiler, üzerinden araçla geçtiler. Bunlarda insana saygı yok! Bunlar haysiyetsiz. Bunlarda merhamet yok. Tam tersine terör örgütü hayallerinizi çalarak en büyük kötülüğü yavrularımıza yaptılar. Bu vesileyle Aybüke ve Necmettin öğretmeni rahmetle anıyorum.

'Tahammül edemediler'

İmam Hatip'e tahammül edemediler. Farklı bir nesil gelir endişesi taşıdılar. Sırf bunun için eğitim sistemi alt üst edildi. Diğer liselerin mezunlarına sözüm yok. Kaliteyi oralarda da arayacağız. FETÖ işte bu zaafı kullanarak memleketimizin başına bela oldu. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu konuda çok eksiği var. Defalarca bu ikazı yaptık.

'Diyanet geç kaldı'

Ülkemizde zihinleri bilgiyle, gönülleri imanla dolu nesiller yetişmesi birilerinin hep korkulu rüyası olmuştur. Bir dönem zirveye çıkan imam hatip okulu alerjisinin gerisindeki sebep de budur. Ona da tahammül edemediler. Niye? Çünkü imam hatipte farklı bir nesil gelir endişesi taşıdılar. Sırf bunun için eğitim sistemimiz defalarca altüst edilmiştir. Bunu söylerken diğer düz, Anadolu, fen, bunları asla bir kenara koymak, böyle bir düşüncemiz yok, oraların mezunlarına da bizim şiddetle ihtiyacımız var. Onların üzerinde de özel çalışmalarımız var. Kaliteyi oralarda da arayacağız. FETÖ terör örgütü, işte bu zaafı kullanarak ülkemizde kök salmış ve milletimizin başına bela olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımızın aslında bu konuda ciddi eksiklikleri olduğunu da söylemek isterim. Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda çok ama çok geç kalmıştır. Defalarca bu ikazları meydanlarda yaptık, özel görüşmelerimizde yaptık, özellikle Güneydoğu, Doğu, buralardaki çalışmalarda geç kaldık.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Zeytinburnu
#Diyanet İşleri Başkanlığı
7 yıl önce