|

CNN’in gizli çekim tezgahı

Amerikan kanalı CNN’in röportaj tezgahı deşifre oldu! Almanya’dan sığınma talebi isteyen kaçak tuğgeneral Mehmet Yalınalp ile röportaj yapan CNN, bunu gizli çekim olarak sundu. CNN, röportajın etkisini arttırmak için Yalınalp’in görüntüsünü karartıp sesini değiştirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:12 - 2/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
FETÖ'cü general Mehmet Yalınalp, CNN'e verdiği 
röportajda Türkiye'yi kötüledi.
FETÖ'cü general Mehmet Yalınalp, CNN'e verdiği röportajda Türkiye'yi kötüledi.

Amerikan kanalı CNN, Almanya'dan sığınma talebi isteyen kaçak tuğgeneral Mehmet Yalınalp ile röportaj yaptı. Daha önce Reuters'a konuşan Yalınalp, CNN'e verdiği röportajda da aynı şeyleri anlattı. Röportajda, FETÖ üyeliği nedeniyle TSK'dan ihraç edilen Yalınalp'e örgüte dair tek bir soru sorulmadı. Yalınalp de Türkiye'yi kötülemek dışında başka bir şey yapmadı.



ETKİYİ ARTTIRMAK İÇİN...


Ancak CNN, röportajı gizemli çekim olarak yayımladı. Gizemli röportajın daha etkili olacağını düşünen CNN, Yalınalp'in görüntüsünü kararttı, sesini değiştirdi. Yalınalp, 'ismi belirtilmeyen üst düzey asker' olarak sunuldu. CNN, Türkiye'ye dönemeyen mağdur bir general algısı yarattığı röportajına gizlilik de katarak haberin etkisini arttırmaya çalıştı.



DEŞİFRE OLDU


Kaçak generalin Mehmet Yalınalp olduğu, siluetinden, tavırlarından, daha önceki röportajlarındaki benzer ifadelerinden, ellerinden ve el hareketlerinden deşifre oldu. Birkaç ay önce Reuters'a fotoğraflı röportaj veren ve gizlenmek kaygısı bulunmayan Yalınalp'in, gizemli komutan olarak sunulması CNN'nin tezgahı olarak değerlendirildi.



Havacı General Yalınalp, darbe girişiminden telefonuna gelen “Türkiye'de tuhaf birşeyler olduğu” mesajıyla haberdar olduğunu öne sürerek Türkiye'de yaşananları “gerçeküstü ve doğal olmayan” olarak niteledi.



TÜRKİYE'Yİ KÖTÜLEDİ


Yalınalp, bazı mekanizmaların Türkiye'de gerçekliğini kaybettiğini öne sürerken, önceki röportajlarında olduğu gibi bir kez daha TSK'yı güçsüz gösterdi. Yalınalp, Türkiye'de ordunun değişik servislerinin bugün savaşma kapasitelerini kaybettiğini öne sürdü. NATO Paşası Yalınalp'in Türkiye'yi kötülediği gizemli röportajı, örgütün “hala güçlüyüz, arkamda güçlü ülkeler var, NATO da bizden yana” mesajı olarak yorumlandı.



ÖZTÜRK TERFİ ETTİRDİ


Yalınalp, FETÖ'cülerin yoğun olarak terfi aldıkları 2014 yılında dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk tarafından birinci sıradan tuğgeneralliğe terfi ettirilmişti. “Geleceğin hava kuvvetleri komutanı” olarak nitelenen Yalınalp, 2008-2010 yılları arasında, FETÖ yapılanmasının emrine geçen Akıncı Hava Üssü'ndeki 141. Filo'nun komutanlığını yapmıştı. YAlmanya'da doktora yapmak istediğini söyleyen kaçak tuğgeneral, ülkeye dön çağrısını cevapsız bıraktığından darbenin hemen ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nden atılmıştı.


#TSK
#FETÖ
#CNN
#NATO
8 yıl önce