|

CNN Türk'ü basanlara dava

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Doğan Medya Center’ı işgal etmeye çalışan cuntacılar hakkında dava açıldı. Cuntacıların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CNN Türk’te bağlanmasının ardından işgal girişimine hız verdikleri ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 17/03/2017 Cuma
Güncelleme: 06:00 - 17/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
CNN Türk'ü basanlara dava
CNN Türk'ü basanlara dava

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Doğan Medya Center'ın işgal edilmesiyle ilgili soruşturmayı tamamladı. 19 şüphelinin yer aldığı iddianamede cuntacıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CNN Türk'e bağlanması sonucu Doğan Medya Center'ı işgal girişimini hızlandırdıkları ortaya çıktı.



TELEFONLARA MESAJ


Doğan Medya'nın işgal girişiminin 1. Ordu Komutanlığı'nda görevli astsubay, uzman çavuş ve erler ile bu unsurları komuta etmek için Kara Harp Akademileri'nden kanunsuz şekilde görevlendirilen subaylar tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi. Şüphelilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CNN Türk'e bağlanmasından sonra 'Yurtta Sulh' adlı kurdukları Whatsapp grubunda, “Özel televizyonların susturulması gerekiyor. Yayınları kesmemiz lazım” diye mesaj attıkları belirtildi.



TALİMAT GEREHAN'DAN


Cuntacıların, halk ve görsel basın üzerinden şok etkisi yaratmak amacı ile CNN Türk, Kanal D ve Hürriyet binalarının işgal edilerek yayınların kesilmesine karar verdiklerine dikkat çekilen iddianamede, talimatın Albay Ahmet Zeki Gerehan tarafından verildiği belirtildi. Yüzbaşı Süleyman Ahmet Kaya'nın Vedat Barçeğci isimli vatandaşı şehit ettiği de anlatıldı.







#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#CNN Türk
#Doğan Medya Center
7 yıl önce