|

CHP'ye HDP tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'li vekillerin tutuklanmasının ardından şehir dışı programlarını yarıda keserek Ankara'ya dönen, MYK ve PM'yi acil toplantıya çağıran CHP yönetimini "CHP'nin bölücü hainlere destek olması siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir" ifadeleriyle eleştirdi. Bahçeli, milli güvenlik konusunda atılacak adımları MHP'nin destekleyeceğini vurguladı.

Yeni Şafak
10:16 - 8/11/2016 Salı
Güncelleme: 12:07 - 8/11/2016 Salı
Yeni Şafak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada,"(Kanunları tanımıyorum) diyenleri yargı önüne çıkartmak devletin asli görevidir. Burası Türkiye'dir. Burada, Kandil hukuku değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hukuku geçerlidir" dedi. Bahçeli'ninn konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



15 Temmuz'un artçı sarsıntıları sürmektedir. Devlet kurumlarının FETÖ virüsünden temizlenmesi için geniş çaplı harekete geçilmiştir. TSK, IŞİD ve PYD'ye karşı Suriye toprakları içinde askeri operasyonlar yapmaktadır. Yangın giderek yayılmaktadır. PKK saldırıları tırmanmıştır. Bölücü hainler türkiye'nin içini karıştırmak için yeni tezgahlar peşindedir. Türkiye adeta sırat köprüsünden geçmektedir.





Suriye'de ABD'nin ortağı oalrak görünen PYD'nin Rakka operasyonuna ön saflarda katılması endişe vericidir. Türkiye'nin taleplerinin karşılık bulmadığı anlaşılmaktadır. IŞİD'in Rakka'dan çıkarıldıktan sonra Rakka'ya girecek YPG ve PYD unsurları buradan çıkmayacaktır. ABD siyasi miyopluk içindedir. Türkiye, Suriye sınırları boyunca oluşacak sınır tehditlerine karşı her türlü tedbiri almak zorundadır.



Gerektiğinde askeri harekât yapılması ve Irak ve Suriye topraklarına güvenli bölge oluşturulmalıdır. MHP hükümetin alacağı milli güvenlik tedbirlerini destekleyecektir.




HDP milletvekilleri hakkında yapılan hukuki işlemler için başlatılan karalama kampanyalarını Türk milleti ibretle izlemektedir. CHP'nin bölücü hainlere destek olması siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Demokratik meşruiyet zemininde siyaset yapan partilerin, bu koroya katılması izahı zor bir garabet olmuştur. CHP'nin bölücülerin avukatlıklarına soyunması maruz görülemeyecektir. Seçimle gelmiş olmak hiç kimseye teröre yardım ve yataklık hakkı bahşetmiş olmayacaktır. Anayasal düzeni yıkmayı bir amaç olarak görenlerin demokratik düzenin arkasına saklanmaları mazur görülmeyecektir.



Anayasayı ve hukuku yok sayarak suç işleyen herkes adalet önünde hesap verecektir. Burada Kandil hukuku değil, Türkiye Cumhuriyeti hukuku geçerlidir. Hiç kimse unutmasın ki, tarihte Türkiye'ye ihanetin cezasız kaldığı görülmemiştir.




"TBMM, görevinin başındadır"

PKK'nın siyasi uzantılarının, yasama çalışmalarını askıya almaları kendilerinin bileceği bir iştir. TBMM, görevinin başındadır. Hiç kimse terör maşalarının boykot kararının yasını tutacak değildir. CHP'nin de bunu bir matem vesilesi sayması, milli vicdanda karşılık bulmayacaktır.



"Türkiye'yi 8 ayaklı ahtapot gibi sarmıştır"


15 Temmuz sonrası devlet kurumlarında iki süreç harekete geçirilmiştir. Cumhuriyet tarihinin en büyük idari tasfiyesi ve soruşturması yürütülmektedir. Emniyet, yargı, bürokraside sinsi bir şekilde örgütlenmişlerdir. Üniversitelerde yuvalanmıştır. Nihayet kanlı terör eylemlerini icra kabiliyetine kavuşmuştur. Gülen çetesi Türkiye'yi 8 ayaklı ahtapot gibi sarmıştır. Gülen çetesi devletin tüm kurumlarını habis bir kanser uru gibi sarmıştır. Türkiye felç olmuştur. Devlet organlarının Gülen çetesinden temizlenmesi ve yeniden yapılandırılma süreci zor ve sancılı olacaktır.






#MHP
#Devlet Bahçeli
8 yıl önce