|

CHP'ye anayasa çağrısı

MHP lideri Devlet Bahçeli AK Parti'nin anayasa değişikliğiyle ilgili hazırladığı taslak metin MHP'ye ulaştığını açıkladı. Teklifi görmek istediği söyleyen CHP'ye seslenen Bahçeli "Buyursunlar fili açmazı birlikte giderelim" dedi. Bahçeli, anayasa teklifinde "Cumhurbaşkanı" tanımı olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
10:23 - 15/11/2016 Salı
Güncelleme: 11:40 - 15/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı (MHP) Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Bölücüler, bozguncular, vurguncular, yağmacılar peşinen heveslenmesin, heyecan yapmasın. Bunların alayını ikaz ediyorum. Ülkücü hareket yıkılmadıkça, Türk milletinin adı silinemez, anıları sökülemez. Bu kararlılığımız asla değişmeyecektir.



"Biz bize yeteriz
"


Terörle mücadele zor ve maliyetli bir süreçtir. Türkiye kanlı ve katil örgütün direkt hedefindedir. Sözde gelişmiş ülkeler terör örgütleriyle kapalı devre ilişki içindedir. Bombalı araçla gezen, mayın döşeyen, pusu kuran, kurşun sıkan caniler Avrupa'da baştacı edilmektedir. Milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra çağrılara kulak asmayan HDP'liler patır patır toplanınca AB büyükelçileri anında tepkilerini göstermiştir. HDP'ye sahip çıkmak, PKK'yı arkalamak için özgürlük değerlerini çarpıtmışlardır. HDP'li milletvekillerinin mahkemeye götürüldüğü gün Diyarbakır'da bomba patlamıştır. 5 Kasım'da Şırnak'ta patlayan bomba ile ölen çocukları kimse duymamıştır. Avrupa insanlıkta sınıfta kalmıştır bu çok nettir. Biliyoruz ki kimsenin çırası kana kadar yanmaz. Avrupa ülkelerinin asılsız ve uyduruk müdafaaları PKK ve HDP'yi temize çıkarmaya yetmeyecektir.



Bazı AB üyesi ülkelerin Türkiye'deki büyükelçilerinin, geçtiğimiz hafta HDP Grup toplantısına katılmaları her şeyden önce yüzsüzlük, sorumsuzluk ve samimiyetsizliktir. Avrupalı olmanın yolu Kandil'e çıkıyor, canilerle kesişiyor, Türk düşmanlığında sabitleniyorsa, diyeceğim odur ki kimseye ihtiyacımız olmayacağından, biz bize yeteriz.





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği düşünceleri bizim için önemlidir. Millet sözün sahibidir, müracat halinde vereceği hüküm kesin hükümdür. AB süreci uzayacak, müzakereler kızağa alınacaksa, milletin onurunu savunmak her vatanseverin seçeneği olmaldır. Türkiye gerekirse kendi yağında kavrulacak, kimseye el açmayacaktır.



AB'nin sistematik gözdağına eyvallah edecek halimiz yoktur, millet söz sahibidir; müracat halinde vereceği karar herkes için bağlayıcıdır.



"Bizim yeni başkandan arzumuz
..."


Yeni başkan sandıktan çıkmıştır. ABD'nin 45'inci başkanı tüm bahisçileri, uzman yorumcuları, yeni yetme kaşifleri ters köşeye yatırmıştır. ABD yönetimindeki değişimin gözardı edilecek bir ülke değildir. Başkanlık değişimini kendi vatandaşlarından bile önemseyen, üzülen, anlam ve sonuç yükleyenler kaygı vericidir.



ABD'deki demokratik normalleşmenin zamanla gerçekleşeceğini, bu ülkenin empati yapmasının yararlı olacağı inancındayım. Bizim yeni başkandan arzumuz FETÖ ile mücadelede Türkiye'ye destek vermesi Pensilvanya'daki haini iade etmesidir. Ortadoğu'da terör örgütleriyle kurulan sakat ilişkilerden vazgeçmesidir. Üçüncü olarak da ABD-Türkiye ilişkilerinin yeni baştan güçlendirilemesine katkı sunmaktır.


CHP'ye anayasa çağrısı


AKP'nin teklifi tarafımıza ulaşmıştır. Partiler arasında kurulacak bir komisyonda üzerinde mütbık kaldığımız maddeleri Meclis komisyonuna getirmeyi planlıyoruz. Bu süreçte CHP naz etmemli kapris yapmamalıdır. Teklifi bir de biz görelim diyorlarasa buyursunlar fili açmazı birlikte giderelim.





#MHP
#Devlet Bahçeli
8 yıl önce