|

CHP’nin freni patlamış

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun eleştiren Devlet Bahçeli, “CHP’nin genel başkanı 15 Temmuz’u hiç ağzına almıyor. Yüzsüzce ‘Freni olmayan bir anayasaya 80 milyonu bindiriyorlar’ diyor. Aslında kendi partisinin freni patlamış, göremiyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:53 - 25/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli
Devlet Bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde partisince Bursa'da Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Türkiye'nin yüksek çıkarları ve tarihi bekası için “Evet” dediklerini vurgulayan Bahçeli, “15 Temmuz'da gördük ki ikinci Sevr yanı başımızdadır. 15 Temmuz'dan çıkardık ki vatan, devlet ve istiklal kaybı an meselesidir. İşgalin eşiğinden döndük. Parçalanmanın kıyısında durduk. Milli mukavemet olmasa, millet müdahale etmese felaket son yurdumuzu kasıp kavuracak, hepimizi yiyip bitirecekti” dedi.



ŞANZIMANI DAĞILMIŞ GÖRMÜYOR


CHP'ye tepki gösteren Bahçeli, “FETÖ diyoruz ama 'Hayır'da ısrar eden CHP'nin genel başkanı 15 Temmuz'u neredeyse ağzına almıyor. Hiç konuşmuyor, hiç oralı olmuyor. Yüzsüzce 'Freni olmayan bir anayasaya 80 milyonu bindiriyorlar' sözleriyle eleştirilerini sürdürüyor. Aslında kendi partisinin freni patlamış, şanzımanı dağılmış, görmüyor, göremiyor. 16 Nisan'da 'Evet' çıkması durumunda Suriye'de, Irak'ta, Libya'da ne olduysa Türkiye'de olacağını pervasızca söyleyebiliyor. Asıl 'Hayır' çıkarsa Türkiye'nin yeni darbelere, yeni kutuplaşma ve kavgalara gebe olduğunu ya anlamıyor ya da kafası almıyor” diye konuştu.



ÜLKENİN DİRİLİŞİ İÇİN


Türk ve Türk düşmanlarının bozgunu için 'Evet' diyeceklerini vurgulayan Bahçeli, “Önce, oyunu yukarıdan, kaynağından, yedi düvelin bitmeyen hesaplarından hep birlikte bozacağız. Küresel güçlerin bölgemizdeki kanlı tezgahlarını milletle dayanışma halinde, devletle birlikte olarak dağıtacağız. Türkiye'yi çöküşe götüren katara, bir sonraki istasyonda inmek üzere binmeyeceğiz. Sandıkta milli beka için 'Evet' mührünü vuracağız. Biz Türkiye'nin diriliş ve toparlanmasına 'Evet' diyoruz” dedi.



Öyle bir niyetimiz yok


MHP lideri Devlet Bahçeli, Bursa mitinginin ardından gazetecilerle sohbet etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ile ilgili yaptığı “Gönlümden güzel şeyler geçiyor” sözlerinin sorulması üzerine Bahçeli, “Böyle bir niyetimiz yok. Böyle bir düşünceye de sahip değiliz. Anayasa değişikliğini de böyle bir ara amaç içinde yapıyor veya destekliyor da değiliz” cevabını verdi.







#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#FETÖ
#Kemal Kılıçdaoğlu
#CHP
7 yıl önce