|

CHP, yalanları kitaplaştıracak

100 yıl önce emperyalistlerin işgal girişimine karşı büyük mücadele verilen simge yerlerden biri olan Çanakkale’de FETÖ’cülere özgürlük isteyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, sözde ‘adalet kurultayı’nı tamamladı. Başta FETÖ’cüler olmak üzere kurultaya katılanların yalanları CHP tarafından kitap haline getirilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:26 - 30/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP, yalanları kitaplaştıracak
CHP, yalanları kitaplaştıracak

FETÖ başta olmak üzere Türkiye karşıtı grupların tezlerini gündeme taşımak için Ankara’dan İstanbul’a yürüyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, amacına ulaşamayınca aynı tezlerin sözcülüğü için sözde ‘adalet kurultayı’nı topladı. Çanakkale’de yapılan kurultay, Kılıçdaroğlu’nun sonuç bildirgesini okumasıyla son buldu.

FETÖ’nün sözcülüğünü yapan Kılıçdaroğlu, kurultayda, “57. Alaya Saygı Yürüyüşü”gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesi 250 kişiyi şehit eden ve Türkiye’yi işgal girişiminde bulunan FETÖ’cü teröristlerin hakkını savundu. Kılıçdaroğlu, yürüyüşte darbe girişiminden tutuklananların ‘günahsız’ olduklarını iddia ederek, serbest bırakılmalarını istedi.

KOL KOLA YÜRÜDÜ

Kılıçdaroğlu’na yürüyüşte 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü’nde halkı yaylım ateşine tutan tutuklu darbeci Selahattin Kılıç’ın babası Veysel Kılıç ile kol kola yürüdü. CHP’nin sözde ‘adalet kurultayı’nda parti bayrağı, parti amblemi ve logosu kullanılmadı. Kurultayda 8 panel ve 60’a yakın çalıştay yapıldı. 50-60 kişilik gruplar fikirlerini ortaya atıp tartıştı.

FETÖ’NÜN TEZLERİ

Kurultay alanının ortasına konulan adalet kutusuna vatandaşlar başlarından geçen sözde adaletsizliğe uğradıkları olayları yazıp attı. Sözde adaletsizlikler kitap haline getirilecek. Kurultaya daha çok FETÖ yanlılarının katılması ile bu örgütün yalanları kitap haline dönüştürülecek. Kurultay alanına bir de adalet anıtı yapıldı.

Dün sona eren sözde kurultaya ise içki skandalı damgasını vurdu. Çanakkale’deki şehitlik alanında kamp kuran CHP’liler, içki sofraları kurarak büyük bir saygısızlığa imza attı. 

#CHP
#Çanakkale
7 yıl önce