|

CHP provokasyona zemin oluşturmasın

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, CHP’nin yürüyüşünün 15 Temmuz öncesinde olmasının manidar olduğunu söyledi. Kurtulmuş, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun provokasyon uyarısına ilişkin de, “Provokasyona zemin oluşturmasınlar” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/07/2017 Salı
Güncelleme: 03:54 - 4/07/2017 Salı
Yeni Şafak
CHP provokasyona zemin oluşturmasın
CHP provokasyona zemin oluşturmasın

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü’nde, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, CHP yürüyüşüne ilişkin, “Tam 15 temmuz öncesine geldi. Diyelim ki tesadüf. Konsepti itibariyle İstanbul’a yaklaşırken provokasyona zemin oluşturmasınlar. Gönlümüz arzu ederdi ki bu yürüyüş FETÖ’ye, demokrasi düşmanlarına, eli kanlı terör örgütlerine karşı bir yürüyüş olsaydı. Ne yazık ki zamanlaması itibariyle birtakım terör örgütlerinin sahip çıkmasına müsait zemin oluşturması dolayısıyla da dikkatle izlenmesi gereken bir yürüyüştür. CHP’li yöneticilerin özellikle hassas davranmalarını istirham ediyoruz” dedi.

BİZ ÖNLEM ALDIK

CHP’nin adalet yürüyüşüne ilişkin olarak gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını belirterek, “Biz, devlet olarak, Türkiye’nin iç işleri, güvenlikle ilgili birimleri olarak, başından itibaren yürüyüşte herhangi bir provokasyonun olmaması için gayret sarf ediyoruz. CHP’liler de bu gayreti sarf etsinler. Terör örgütlerinin yer bulmamasını sağlamak CHP’nin boynunun borcudur. Bu kortejin içine FETÖ’nün kriptolarının sızmamasını sağlamak CHP’nin vazifesidir” diye konuştu.

EYLEM PLANINI
SUNDULAR

Bakanlıkların yıl sonuna kadarki planların genel çerçevesinin Bakanlar Kurulunda müzakere edildiğini de ifade eden Kurtulmuş, 180 günlük söz konusu planların Başbakan Yıldırım’a sunulduğunu belirtti. Kurtulmuş, “Verilen bu eylem planları olgunlaşacak ve sonuçta hükümetin toplam bir eylem planı ortaya çıkacaktır” dedi.

AK Partili yöneticilere yönelik hain saldırıları kınayan Kurtulmuş, "Aziz millete diz çöktürürüz zannedebilirler. Asla Türkiye diz çökmeyecek" dedi.

#CHP
#Provakasyon
#Numan Kurtulmuş
7 yıl önce