|

CHP bunun bedelini ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin HDP’ye destek vermek için yayımladığı bildiride kendisini ve hükümeti hedef almasına sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Herkes haddini bilecek. Bu ülkede vatana ihanet edenlerin, bu ülkede terör estirenlerin avukatlığına soyunanlar, bunun bedelini ödemek durumundadır” dedi

Yeni Şafak
04:00 - 9/11/2016 mercredi
Güncelleme: 08:38 - 9/11/2016 mercredi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'ya destek verdiği için milletvekilleri tutuklanan HDP'ye kol kanat geren CHP'nin, yayımladığı bildiride kendisini ve Cumhurbaşkanlığını ve AK Parti'yi teröre destek vermekle suçlamasına çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Anamuhalefet partisi bildirisinde, kalkıyor, sarayı ve iktidar partisini ne yazık ki 'DEAŞ'a ve diğer terör örgütlerine yardım yataklık yapıyor' diye suçlama yoluna gidiyorlar. Bunlar ne menem bir anamuhalefet? Böyle bir anlayış olabilir mi? Herkes haddini bilecek. Bu ülkede vatana ihanet edenlerin, bu ülkede terör estirenlerin avukatlığına soyunanlar bunun bedelini ödemek durumundadır, hesabını vermek durumundadır" dedi.



SIRTIMIZI HAKKA DAYADIK


Erdoğan, Keçiören'deki Ankara Büyükşehir Belediyesi toplu açılış töreninde, 1994'ten beri sorumluluk üstlendikleri alanlarda elde ettikleri başarıların sırrının da bu olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Bizim anlayışımızda millete ve ülkeye hizmet eden abad olur, milleti karşısına alan da bedbaht olur, olay budur. Biz milletimize güvendik, inandık, sırtımızı şu veya bu örgüte değil, sadece ve sadece Hakk'a ve halka dayadık, farkımız bu."



MİLLET ARKAMIZDA DURDU


Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin kendilerini hiç yalnız bırakmadığını belirtti. Bunun bir örneğinin 15 Temmuz gecesinde yaşandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte 15 Temmuz gecesi olduğu gibi gerekirse canını ortaya koyarak tanklara, helikopterlere, F-16'lara meydan okuyarak iradesine ve kendisi için çalışanlara sahip çıktı bu millet. Bu millet farklı. Bu millet aziz, yüce ve bu millet gücünü Hakk'tan alan ve sevdiğini de Allah için seven bir millet" diye konuştu.



ESNAFLARA SESLENDİ


Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen 5. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda yaptığı konuşmada ise şunları söyledi: "Başbakanlık görevine geldiğim günden beri kamuda çalışma sistemini, devlet memuriyeti anlayışını değiştirmek için çok çalıştım ama pek az mesafe aldım diyebilirim. Niye? Anayasa değişikliği gerektiriyor. Ancak vazgeçmiş değiliz. Bu konuda yaptırdığım çalışmalar sayesinde Başbakanlıkta ve ilgili bakanlıkların elinde çok ciddi bir birikim oluştu. Hükümetimize her fırsatta bu birikimi kullanarak bürokratik oligarşiyi yıkıp yerine 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışını hakim kılacak bir kamu personel rejimini kurması tavsiyesinde bulunuyorum. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yok. Başka hesabın içine giren, bunun bedelini ödeyecektir ve ödüyorlar. Sırtını bir yerlere dayayanlar, bunların bedelini ödemeye devam edecekler.



15 TEMMUZ NİHAİ BİR İKAZ


Bu darbe başarılı olsaydı, Feto ne yapacaktı? Sadece kendisine biat edenlere hayat hakkı veren bu örgütün, karanlık yüzünü anlamak için daha ne kadar tecrübe yaşamamız gerekiyor? Feto'nun 'himmet' adı altında esnaflarımızı haraca bağlayan, maddi baskı yanında, manevi tehdidi de kullanan anlayışı, ne ahlakidir ne İslamidir. 15 Temmuz, FETÖ'nün gerçek yüzünü görememiş olanlar için nihai ikazdır. Buna rağmen hala malum örgütün içinde kalmayı sürdüren varsa, inancına, ülkesine, milletine karşı açık bir ihanet içinde demektir. Aynı durum, bölücü terör örgütü için de geçerlidir. PKK'nın ve sivil uzantılarının, parlamento içindeki uzantılarının Türkiye'nin önünü kesmek için bir araç, tuzak olarak kullanıldığı apaçık bir gerçektir.





MANŞETLERE BİZ ALIŞTIK


PKK'nın ve sivil uzantılarının, parlamento içindeki uzantılarının Türkiye'nin önünü kesmek için bir araç, tuzak olarak kullanıldığı apaçık bir gerçektir. Batı gazeteleriyle, bakanlarıyla, vesaireleriyle Türkiye'ye meydan okuyor. Peki, genel başkanı olduğum partim kapatıldığı zaman siz neredeydiniz? Fakat biz, sizin attığınız o başlıklara alıştık. Geçmişte bunu rahmetli Özal'a da yaptılar. Şimdi aynı şeyleri bize yapıyorlar. Ne yaparsanız yapın, şunu bilin ki bu millet artık uyanmıştır ve inşallah muasır medeniyetler seviyesinin üstüne de çıkacaktır."



Keçiören metrosu için müjde verdi


Erdoğan, Basınevleri Kavşağı'nda düzenlenen Ankara Büyükşehir Belediyesi toplu açılış törenindeki konuşmasında, Ankaralıları selamladı ve toplam yatırım bedeli 1 milyar 955 milyon lirayı bulan eserlerin başkente hayırlı olmasını diledi. Açılışı yapılan 88 hizmet hakkında bilgi veren Erdoğan, hizmete açılan eserlerin en önemlilerinden birinin de Yavuz Sultan Selim Bulvarı olduğunu belirtti. Kendisinin de uzun süre ikamet ettiği Keçiören'in 900 bini geçen nüfusuyla Ankara'nın ikinci büyük ilçesi olduğunu ifade eden Erdoğan, ilçenin güney istikametindeki tek giriş çıkış yolu olan Fatih Köprüsü'nün yükü tek başına taşıdığını, bu nedenle önemli bir trafik sorunu oluştuğunu söyledi. Açılışı yapılacak bulvarın bu sıkıntıyı büyük oranda çözeceğini vurgulayan Erdoğan, Keçiören Metrosu'nun da yakın bir zamanda hizmete açılacağını, metronun bölgeye farklı bir moderniteyi getireceğini dile getirdi. Açılışı yapılan eserlerden birinin de Turan Güneş Bulvarı olduğunu dile getiren Erdoğan, bir aydan kısa bir sürede yolun 4 şeritten 8 şeride çıkarıldığını, böylece trafikte yaşanan tıkanıklığın da büyük oranda giderildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm hizmetlerin yapımında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.



15 Temmuz'da destan yazdınız


Başbakan Binali Yıldırım, “Ankara Cumhuriyetin başkenti, devletin merkezi. 79 milyon vatandaşın adeta ikinci evi. Bütün milletin hukuku Ankara'dan sorulur. 15 Temmuz gecesi Ankara'da destan yazdınız, destan. Fetoculara, bölücülere göğsünüzü siper ettiniz, en güzel cevabı verdiniz. Cumhurbaşkanınıza, hükümetinize, ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıktınız. Hainlere, bölücülere fırsat vermediniz" dedi.



88 FARKLI HİZMET AÇILDI


Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yavuz Sultan Selim Bulvarı ve 88 farklı hizmetin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ankara'nın ulaşımına önemli bir rahatlık sağlayacak bulvarın rekor denecek kısa bir sürede yapıldığını belirtti. Yıldırım, bulvarın Ankara'ya kazandırılmasında emeği geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ve arkadaşlarına teşekkür etti.



27 ŞEHİT VE 220 GAZİ


Gökçek de, başkentte bu yıl 4 milyon 400 bin ton asfalt döktüklerini, şehir merkezinde bin 100 kilometre cadde ve bulvar açtıklarını belirtti. Gökçek, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminde Keçiören'in 27 şehit ve 220 gazi verdiğini ifade etti.





#PKK
#CHP
#HDP
il y a 8 ans