|

Cezaevi müdürüne ByLock’tan gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’cülerin cezaevlerinden yaptıkları telefon görüşmeleri ve mektuplarda “22 kasımı bekleyin” mesajı üzerine harekete geçti. İstanbul’da ByLock kullandığı tespit edilen 24 ceza infaz koruma memuru hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınanlar arasında Silivri Cezaevi Müdürü Hasan T. de var

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:27 - 22/11/2016 Salı
Yeni Şafak

FETÖ'nün cezaevleri yapılanmasının çökertilmesi için harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'daki Silivri, Maltepe, Kartal ve Bakırköy'deki cezaevlerinde çalışan 24 ceza infaz görevlisinin örgütün kriptolu haberleşme ağı Bylock kullandığını tespit etti. Savcılığın aldığı gözaltı kararı sonrası operasyon için düğmeye basan İstanbul Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 8 ilde tespit edilen adreslere düzenlediği operasyonda 21 şüpheliyi gözaltına aldı.



POLİS FİRARDAKİ 5 ŞÜPHELİYİ ARIYOR


Polis ekipleri İstanbul merkezli, Ankara, Bursa, Çanakkale, Kırıkkale, Tokat, Ordu ve Rize'de çok sayıdaki adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. Üçüncü dalga operasyonda FETÖ'nün kriptolu iletişim ağı Bylock kullandığı tespit edilen aralarında Silivri Açık Cezaevi 1'nci müdürü Hasan T.'nin de bulunduğu 14 şüpheli İstanbul'da, 5 şüpheli de diğer illerde gözaltına alındı. Polis ekipleri gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde arama gerçekleştirirken, 5 şüphelinin aranmasına devam ediliyor.



22 KASIMA DİKKAT ÇEKMİŞLERDİ


40 bini aşkın FETÖ mensubunun cezaevlerinde olması ve 15 Temmuz'dan sonra FETÖ'cülerin cezaevlerinden yaptıkları telefon görüşmeleri ve mektuplarda ortaya çıkan “22 kasımı bekleyin” mesajı üzerine Adalet Bakanlığı habere geçmişti. 8 maddelik uyarı listesini cezaevlerine gönderen bakanlık güvenliği üst düzeye çıkarmış, bazı cezaevlerine uçaksavarlar yerleştirmişti. Cezaevlerinde Bylock kullanan memurlara yönelik operasyonun da 22 Kasım'da yapılması dikkat çekti. Öte yandan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Şanlıurfa'da 38, Bayburt'ta 19, Sakarya'da ise 5 kişi gözaltına alındı.


#FETÖ
#ByLock
8 yıl önce