|

"Cerablus'tan El Bab'a kadar temizlendi"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fırat Kalkanı Harekatı'nın sona ermesine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. Cerablus'tan El Bab'a kadar olan 2 bin 100 kilometrelik bir alanın temizlendiğine işaret eden Kalın, "Bölgede yoğun bir şekilde yeniden yapılanma faaliyeti devam ediyor" dedi.

Yeni Şafak
15:30 - 31/03/2017 Cuma
Güncelleme: 15:51 - 31/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklamalarda bulundu.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Cumhurbaşkanımızın 'Hayır' çadırına uğraması, çok güzel bir demokrasi örneği oldu.

Cumhurbaşkanımız 15 Nisan'da Allah'tan bir mani olmazsa Erzurum halkı ile buluşacak.

Bildiğiniz gibi totalde 2 milyon 972 bin vatandaşımız oy kullanma hakkına sahip. 7 ülkede vatandaşlarımız oy kullanıyor. Yurtdışında katılım oranı her seçim arttı. Avrupa bize zaman zaman 'İç meselelerinizi gündemimize taşımayın' uyarısı yapıyordu ama bu seçimlerde bizzat kendileri bizim iç meselemize 'Hayır' tarafını net bir şekilde tutarak duruşunu gösterdi.

Fırat Kalkanı sona erdi

Fırat Kalkanı Harekatı, 29 Mart 2017 tarihi itibari ile başarıya ulaştı. Türkiye bu süreçte, Cerablus'tan El-Bab'a kadar olan 2 bin 100 kilometrekarelik bir alanı teröristlerden temizledi. Bölgede yoğun bir şekilde yeniden yapılanma faaliyeti devam ediyor.

İsrail'in ezan yasağı

İsrail'in ezan yasağı, asla kabul edilemez. İsrail'in bu hatasından bir an önce vazgeçmesini umuyoruz. Ayrıca İsrail'in Batı Şeria'da yeni yerleşim yerleri kararı da kabul edilebilir değil. Yanlış olduğunu ifade ediyoruz.

ABD'de FETÖ soruşturması var

Gülen konusunda hukuki süreç olduğunu söylüyorlar. ABD'nin atabileceği adımlar var. FBI'ın FETÖ okullarına karşı soruşturma yürüttüğünü biliyoruz. Gereken adımları en kısa sürede atmalarını bekliyoruz.

Suriye için Astana ve Cenevre süreci var. Bu konuda biz de aktifiz. Yürüttüğümüz yoğun bir diplomasi var. Suriye için kararı Suriye halkı verir. DEAŞ'la mücadeleyi öne çıkarıp, rejim sorununu yok saymak akan kanın daha uzun devam etmesi anlamına gelir.

Hollanda makamlarının yapıcı adımlar atmasını bekliyoruz. Bu tarihi derinliği ortadan kaldıracak bir tutum içerisinde olmamasını bekliyoruz. Aşırı sağın ne kadar güç kazandığını gördük. Umarız hükümeti kuracak yetkililer gerekli adımları atarlar."

#Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü
#İbrahim Kalın
7 yıl önce