|

Ceplerinde 5-10 kimlik var

Darbe Araştırma Komisyonu'nda dinlenen eski Emniyet Müdürü Lekesiz, "FETÖ'nün her bir üyesi cebinde 5-10 tane kimlik taşıyor" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:34 - 8/11/2016 Salı
Yeni Şafak

TBMM FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu, Eski Emniyet Müdürü Celalettin Lekesiz'i dinledi. FETÖ'nün gelmiş geçmiş en büyük taşeron örgüt olduğunu söyleyen Lekesiz, “Gizliliğe son derece riayet etme üzerine kurulu. Her bir üyesi, cebinde 5-10 tane kimlik taşımaktadır. Bu örgütün kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşmesi, 1966'lı yıllardan örgütün liderinin İzmir'e yerleştiği günlerden itibaren almak lazım. Yerleşmeyeceği kurum olmayacağını gözetiyorlar. Kendisine göre öncelik sıralaması yapıp hemen her kimlik altında değişik kurumlara yerleşebileceğini değerlendiriyorlar” dedi.



5 BİN 742 KİŞİ ALINDI


15 Temmuza gelmeden önce FETÖ'ye yönelik çalışmaları da anlatan Lekesiz, şunları söyledi: “İleri gelenlerinden bin 859 kişiyi 15 Temmuz 2016 itibariyle ya emekli ya ihraç ettik. Ülke genelinde 848 operasyon yapıldı. 5 bin 742 kişi gözaltına alındı.” Lekesiz şöyle devam etti: “Emniyet teşkilatından ihraç ettiğimiz kişilerin, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı etrafında hareketlendiği anlaşıldı. Gördük ki hemen hepsinin 20.30'dan itibaren darbeden haberleri var. Silahlarını kuşanıyorlar."



İLK GÖZALTI BURSA'DA


Darbenin ilk saatlerinde Bursa Jandarma il komutanın darbeyi destekleyen konuşmalarından bahsedildi. Hiç tereddüt etmeden gözaltı yapıldı. İlk gözaltına alınan kişidir. Komutanın çantasında ilk kez darbe planlarına ilişkin evraklar, resmi belgeler elde edildi. Bu belgelerde 81 ilde sıkıyönetim komutanı olarak yer alan isimler ortaya çıktı. Bu 81 ilin valiliğine intikal edildi. Sıkıyönetim komutanlarının derhal gözaltı yapılması talimatı verildi.”



#FETÖ
#Celalettin Lekesiz
8 yıl önce