|

Çember daralıyor

Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği şüpheli kazada yetkilileri yanlış yönlendirip kurtarma ekibini geciktiren dönemin Kayseri İstihbarat Müdürü Ali Orhan Dinç, ByLock operasyonunda gözaltına alındı. Helikopterden cihaz söken Astsubay Aydın Özsıcak da 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast için Marmaris'e giden ekipteydi. Yazıcıoğlu'nun şehadetinde bütün işaretler FETÖ'yü gösteriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2017 Pazar
Güncelleme: 05:55 - 12/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Yazıcıoğlu davasının şüphelisi ByLock’çu çıktı.
Yazıcıoğlu davasının şüphelisi ByLock’çu çıktı.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 25 Mart 2009'da helikopterinin düşmesi sonucu yanındaki 5 kişiyle birlikte hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'FETÖ tarafından organize edilen bir suikaste kurban gittiğine' ilişkin yürütülen soruşturmadaki kilit isimlerden biri daha yakalandı. Suikast şüpheli 'kaza'daki FETÖ izlerinin netleşmesiyle birlikte 15 Temmuz sonrası yeniden başlayan soruşturmanın en kritik isimlerinden olan dönemin Kayseri Emniyeti İstihbarat Müdürü Ali Orhan Dinç gözaltına alındı. Helikopter düştükten hemen sonra Dinç, Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ile Vali Mevlüt Bilici'ye 'Yazıcıoğlu kazadan yaralı kurtuldu, yaşıyor' şeklinde bilgi vererek kurtarma çalışmalarını sabote etmişti.



İSMİ BYLOCK LİSTESİNDE


Soruşturma kapsamında dönemin Kayseri İstihbarat Şubesi'nde görevli 17 polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bunlardan 11'i gözaltına alındı. Kalan 6 zanlıyı arama çalışmaları sürüyor. Şüphelilerin hepsinin de ByLock kullandığı tespit edildi. Yazıcıoğlu dosyasının şüphelisi Dinç'in de ByLock kullandığının ortaya çıkması, suikastin FETÖ ile ilgili bağlantısını bir kez daha gündeme getirdi. Helikopterin düşmesine ilişkin soruşturmada daha önce 132 şüpheli hakkında 'takipsizlik' kararı verilmişti. Büyük tartışmaları beraberinde getiren bu hamle, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından değişti. Çünkü Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili ismi geçen şüpheliler, kalkışma gecesi 'darbeci' olarak karşımıza çıktı.



ARAMALARI SABOTE ETTİ


Yazıcıoğlu davasında şüpheliler arasında bulunan 3 isim, 15 Temmuz sonrası tutuklandı. Bunlardan 2'si darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast için Marmaris'e giden hainler arasındaydı. 2009'da düşürülen helikopterdeki irtifa bilgilerinin yeraldığı radar altimetresini söken Astsubay Aydın Özsıcak, o darbecilerden biriydi. Yine suikast ekibinden Yarbay Davut Uçum da düşen helikoptere ilişkin kaza kırım ekibinin başında görev yapıyordu. Yine olayın kilit isimlerinden Isparta eski Asayiş Şube Müdürü Dursun Özmen de 15 Temmuz sonrası tutuklanan emniyetçiler arasında. Özmen suikastın gerçekleştiği dönem Kahramanmaraş'ta görevliydi. Özmer, yetkililere “Yazıcıoğlu'nun bacağı kırık, ambulansla hastaneye götürülüyor” bilgisini vererek arama-kurtarma çalışmalarının aksamasına neden olmuştu.







Cihazı sökene 100 bin TL


FETÖ/PDY soruşturmalarında geçtiğimiz ay tutuklanan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök'ün, Yazıcıoğlu suikastında helikopterdeki uçuş bilgilerinin yeraldığı cihazları söken Astsubay Aydın Özsıcak'ın hesabına o dönem 100 bin TL aktardığı iddia ediliyor. Bu iddia, Yazıcıoğlu'nun avukatları tarafından da dosyaya eklendi. Ayrıca bu para aktarımının FETÖ'nün firari Güney Afrika imamı Necdet İçel'in talimatıyla gerçekleştiği belirtiliyor.







'Böyle kurban gidersiniz...'


FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, 'sohbet' adı altında yaptığı bir konuşmada Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünüyle ilgili şu sözleri dikkat çekmişti: “Aldansanız bile kimseyi aldatmayın. Çünkü aldatma günahtır. Aldanırsanız böyle kurban gidersiniz. Bir perşembe akşamı vefat edersiniz, bir cuma günü cenazenize ulaşırlar. 'Asker vazifesini yapmadı' dediler, ben yaptığına kaniyim yani. Herkes elinden geleni yaptı...”














#Muhsin Yazıcıoğlu
#ByLock
#FETÖ
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
8 yıl önce