|

Çavuşoğlu: Trump yönetiminin hataları sürdürmeyeceğine inanıyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "ABD'nin önceki dönemde yaptığı bazı hataları sürdürmeyeceğine inanıyoruz. ABD'den iki isteğimiz var, biri FETÖ elebaşını iadesi, diğeri PKK ile işbirliğine son vermesi" dedi.

Yeni Şafak
12:41 - 9/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:47 - 9/01/2017 Pazartesi
AA
Dışişleri Bakanı 9'uncu Büyükelçiler Konferansı'nda dünyanın dört bir yanından gelen Türk Büyükelçilere hitap etti.
Dışişleri Bakanı 9'uncu Büyükelçiler Konferansı'nda dünyanın dört bir yanından gelen Türk Büyükelçilere hitap etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'nin önceki dönemde yaptığı bazı hataları sürdürmeyeceğine inanıyoruz. İki öncelikli beklentimiz var. Birincisi, FETÖ elebaşının ve diğer yöneticilerinin bir an önce ülkemize iade edilmesidir. İkincisi de PKK'nın uzantısı olan YPG ile işbirliğine son verilmesidir. PKK'nın, Irak'ta yıllardır işgal ettiği alanları genişletmesine ve Kandil benzeri bir alan tesis etmesine seyirci kalmayacağımızı bir kez daha vurguluyorum" dedi.



9. Büyükelçiler Konferansı için Ankara'da bulunan büyükelçiler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaret etti.



Büyükelçiler TBMM'de 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hasar gören yerleri ziyaret ettiler. Büyükelçiler Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın ve bir grup Büyükelçi TBMM'yi ziyaret ettiler. Bakan Çavuşoğlu hasar gören yere Büyükelçiler adına çiçek bıraktı. Çavuşoğlu, Yalçın ve bir grup Büyükelçi Başbakanlık ofisinin bulunduğu kata çıktılar. TBMM Başkanvekili Çavuşoğlu ve Büyükelçilere eşlik etti ve bilgi verdi.



Çavuşoğlu, Türk büyükelçilerle Anıtkabir'i ziyaret etti.



Daha sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Çavuşoğlu, deftere şu satırları yazdı:



  • "Ulu Önder Atatürk, 94 yıl önce kurarak gelecek kuşaklara emanet ettiğin Cumhuriyet'in tüm büyükelçileriyle birlikte bir kez daha huzurunda bulunmanın gururu içindeyim. Türkiye Cumhuriyeti bugün güçlü demokrasisi, dinamik ekonomisi ve etkin diplomasiyle dünyada en müstesna konumlara doğru yol almaktadır.
  • Bu yıl dokuzuncusunu düzenlediğimiz Büyükelçiler Konferansı vesilesiyle Cumhuriyetimizin 100. yılı için belirlediğimiz ulusal hedeflerimiz doğrultusunda atmaya devam edeceğimiz adımları değerlendirme fırsatı bulacağız.
  • Geçtiğimiz yılın 15 Temmuz günü milletimizin kahramanca duruşu sayesinde yenilgiye uğrattığımız büyük ihanet ülkemizi ilerleyişinden geri döndürememiştir. Dışişleri Bakanlığı camiası olarak yurdumuzda ve dünyada barış refah ve istikrar ilkesi yönünde canla başla çalışmaya devam edeceğiz.
  • Bu duygu ve düşüncelerle kalplerimizde minnetle yaşattığımız aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyor, bir kez daha sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhun şad olsun."






#9. Büyükelçiler Konferansı
#Anıtkabir
#Mevlüt Çavuşoğlu
#Dışişleri Bakanı
8 yıl önce