|

Canımız pahasına sahip çıkacağız

Büyük zaferin 95. yılı coşkuyla kutlandı. Anıtkabir’deki törene, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler de katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne “15 Temmuz gecesi sergilenen destansı direniş, ülkemizin tüm saldırıları bertaraf etme kararlılığını ortaya koymuştur. Bu vatana canımız pahasına sahip çıkacağız” diye yazdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:50 - 31/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye dün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Büyük zarferin 95. yıl dönümü kapsamında ilk tören Anıtkabir’de yapıldı. Buradaki kutlamalara 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ile gazileri de katıldı. Geçit töreni Yeni ve Eski Meclis binaları arasında halkla birlikte gerçekleştirildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli ile Bakanlar Kurulu üyeleri, yüksek yargı organı başkanları ve kuvvet komutanları, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilerr katıldı.

MALAZGİRT’TEN BU YANA

Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Erdoğan, deftere şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, büyük zaferin 95. yıl dönümünü bir kez daha iftiharla kutluyoruz. Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşmasının müjdecisi olan bu tarihi zaferi, Malazgirt’ten günümüze uzanan zorlu mücadele zincirinin çok önemli bir halkası olarak görüyoruz. 30 Ağustos’ta kazandığımız zaferden aldığımız güçle Cumhuriyetimizi kurarken hedefimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak olarak belirlemiştik.

15 TEMMUZ VURGUSU

Türkiye çizdiğiniz hedefler doğrultusunda yoluna devam etmektedir. 15 Temmuz gecesi sergilenen destansı direniş, ülkemizin ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tüm saldırıları bertaraf etme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Sizin, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bizlere emaneti olan bu vatana canımız pahasına sahip çıkmayı sürdüreceğiz.”

SAMİMİ SOHBET

Erdoğan, Kılıçdaroğlu ile tokalaşmazken, Bahçeli ve beraberindeki heyet ile sıcak sohbeti dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan, “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganı ve vatandaşın sevgi gösterilerine el sallayarak karşılık verdi. Anıtkabir’deki törenin ardından Erdoğan, Beştepe’de tebrikleri kabul etti. Beştepe’de üçüncü kez yapılan tören, ana binanın girişinde gerçekleştirildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ve garnizonda görevli generaller, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Devlet Mezarlığı’nı ziyaret etti. 


Erdoğan'a yeni başdanışman

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu başdanışmanlığına getirildi. Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde de başdanışmanlığını yapan Dişli’nin Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu başdanışmanlığa getirildiğini, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, sosyal medya hesabından açıkladı.


Bu badireyi de atlatırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ‘başkomutan’ sıfatıyla resepsiyon verdi. Burada katılımcılara hitap eden Erdoğan, Arakan’daki soykırımdan Suriye’deki PKK/PYD yapılanmasına kadar bir dizi konuda değerlendirme yaptı. Erdoğan özetle şunları kaydetti:

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM

Türk milleti istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda, sadece askerleriyle değil, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, tüm fertleriyle birer cesaret ve kahramanlık abidesidir. Tarihimiz bunun sayısız örnekleriyle doludur. En son 15 Temmuz’da sokaklara dökülen kardeşlerimizle bu hakikati bir kez daha görmüş olduk. Bunun için ne terör örgütleri ne de bunları üzerimize salan güçler hain emellerine asla ulaşamayacaklardır. Çünkü, bağımsızlık bizim milletimizin karakteridir‘Ya istiklal ya ölüm’ parolası aslında özgürce yaşama irademizin beyanıdır.

ARAKAN’I YALNIZ BIRAKMAYIZ

Bugün de aynı anlayışla sınırlarımız içinde ve dışında yoğun bir mücadele veriyoruz. Karşımızdaki karanlık güçlerin kural ve ahlak tanımaz saldırıları karşısında biz değerlerimizden taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Biz, onlar gibi olamayız, biz vicdanımızı, adalet duygumuzu, hakkaniyet ölçülerimizi bir kenara bırakarak sadece kendi menfaatlerimiz için önümüze çıkan her şeyi ezip geçerek hareket edemeyiz. Bunun için Suriye’deki, Irak’taki, Balkanlardaki, Kafkaslardaki, Kuzey Afrika’daki kardeşlerimize yüreğimizi açtığımız gibi Arakan’da zulüm gören mazlumları da yalnız bırakamayız.

DAYATLALARI KABUL ETMİYORUZ

Özellikle Suriye ve Irak’ta milletimizin ve kardeşlerimizin geleceğini ilgilendiren hiçbir konuda geri adım atmayacağız. Bölgedeki gelişmelerle ilgili tüm seçenekler her an önümüzdedir. Terör örgütleri kullanılarak bölgede oynanan oyunların asıl yüzünü görüyoruz ve dayatmaları kabul etmiyoruz. Türkiye’yi terör örgütleri üzerinden köşeye sıkıştırmak isteyenler bir süre sonra ellerindeki bu pimi çekilmiş bombalarda başbaşa kalacaklardır. Hedef DEAŞ, işte buyurun şu anda ne yazık ki müttefikimizin silahları DEAŞ’ın elinden çıkıyor. Bu nasıl ittifak, bu nasıl NATO’da beraber olmak? Boomerang gibi bunlar dönüp zamanı gelecek onları da vuracak.

YENİ FIRAT KALKANI MESAJI

Bilginin, paranın, teknolojinin, mal ve hizmetlerin küreselleştiği bir dünyada terörü Ortadoğu dünyasına hapsedebileceklerini sananlar yanıldıklarını göreceklerdir. Bu sözlerimiz bir temenni veya bir tehdit değil, objektif bir durum tespitidir. Zira bu bölgede biz yaşıyoruz, onlar değil. 911 kilometre Suriye sınırı, 394 kilometre Irak sınırında biz yaşıyoruz, onlar değil. Dolayısıyla her an bir tehdit olacaksa bize olacaktır onlara değil, dolayısıyla biz her türlü tedbirimizi aldık, hazır durumdayız ve şunu bilecekler ki Fırat Kalkanında ne yaptıysak bundan sonraki süreçte de bizler bu görevi ifa etmenin hazırlığı içerisindeyiz.

Şehit yakınlarına özel ilgi

Trabzon’un Maçka’da şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül ile İzmir’de adliye önünde şehit edilen polis Fethi Sekin’in aileleri de davetliler arasındaydı. Teröristlerce şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün ailesi ile Batman’ın Kozluk ilçesinde okulundaki karne töreninin ardından, evine giderken teröristlerin saldırısıyla şehit düşen 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın ailesi de resepsiyonda hazır bulundu. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan şehit yakınlarına özel ilgi gösterdi.


Trabzon Maçka’da şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün yakınları da davetliler arasındaydı.


CENDEREYİ PARÇALARIZ

Herkes emin olsun ki biz bu badireden de çıkarız, çünkü biz Türkiye’yiz. Arkamızda 80 milyon vatandaşımızın gücü, yüz milyonlarca kardeşimizin duası, binlerce yıllık bir tarihi geçmiş var ama uzun zamandır varlıklarını kendi topraklarını suni bir refah ve güven çemberi içinde tutmaya borçlu olanlar aynı başarıyı gösterebilir mi bilmiyoruz. Sadece savunma sanayi alanında değil, ekonomi konusunda da içine sıkıştırılmaya çalıştığımız cendereyi parçalayıp çıkıyoruz.


15 Temmuz’dan sonra ilk uçuş

15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimin ardından ilk kez F16 uçağı Ankara semalarında uçuş yaptı. FETÖ’cü hainler tarafından darbe gecesi bombalanan Gölbaşı Özel Harekat semaları üzerinde Solo Türk özel gösteri uçuşu gerçekleştirdi.


Anıtkabir’de kuş uçurtulmadı

Anıtkabir’de düzenlenen töreni vatandaşlar da izledi. Tören dolayısıyla yoğun güvenlik önlemi alınırken garnizonda görevli askerler, elektronik cihazlarla kimlik kontrolünün ardından Anıtkabir’e alındı. Çatılara keskin nişancılar yerleştirilirken, tören alanında Cumhurbaşkanlığı korumalarının ‘dronesavar’ silahı taşıdığı da görüldü.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#30 Ağutos
#Resepsiyon
7 yıl önce