|

ByLock'tan itaat et talimatı

2010 KPSS hırsızlığı soruşturmasında itirafçı olan öğretmen T.E., asker eşine 14 Temmuz günü ByLock’tan gelen mesaj üzerine evden ayrıldığını belirterek, “Eşim bana örgüt abisi A.H.G.’nin evine gittiğini burada örgüt içerisindeki üst düzey birkaç kişinin kendisine, ‘yarın üstlerinin sana vereceği emirlere itaat et’ dediğini anlattı” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 05:48 - 25/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
ByLock'tan itaat et talimatı
ByLock'tan itaat et talimatı

FETÖ'nün sınav hırsızlığına büyük darbe vuran Ankara Savcısı Yücel Erkman'ın yürüttüğü soruşturmada, önemli bir isim itirafçı oldu. 15 Temmuz darbe girişiminden önce tespit edilerek Genelkurmay'a bildirilen asker eşlerinden T.E., KPSS sorularının kendisine nasıl verildiğini ve kendileriyle ilgilenen örgüt abisi ile ablaları fotoğraf teşhisiyle deşifre etti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkan KHK ile TSK'dan ihraç edilen Yüzbaşı A.E.E.'nin eşi olan T.E., 2001 yılında FETÖ'ye ait yurtlarda kaldığını, örgütün kendisini yurt dışındaki kolejlerinde öğretmen olarak görevlendirdiğini ancak ailesi izin vermediği için gidemediğini anlattı.



HARD DİSKİ İMHA ETTİ


T.E., ifadesinde özetle şunları söyledi: “Eşim denizci olması münasebetiyle oturduğumuz Tuzla'daki evimize 2010 KPSS sınavından 2-3 gün önce o dönem eşimin abisi olan G.T. geldi. Eşi de A.T.'dir. G.T. soruları CD ile getirdi. Yemin ettirerek verdi. Genel Yetenek, Genel Kültür testleri tamdı. Eğitim Bilimleri testinden 3 soru eksikti. Doğru cevap şıkları koyulaştırılmıştı. Ezberleyerek sınava girdim. Getirilen sorularla sınavda çıkanlar aynıydı. Sınavdan sonra G.T. eşime 'soruların yüklü olduğu bilgisayarı getirin hard diskini imha edeceğim' demesi üzerine eşim hard diski sökerek götürdü. Daha sonra yeni hard disk taktı. Bir şey olursa sorular bizim bilgisayardan çıkmasın diye böyle bir şey yapıldı.”



EŞİMİN TABLETİNE BYLOCK YÜKLEDİLER


“Eşimin Kocaeli'ndeki asker abisinin ismi ise M.T., eşinin adı ise F.T.'dir. Eşimin asker olması nedeniyle SGK kayıtlarında görünür diye beni herhangi bir kurumlarında çalıştırmadılar. 2016 yılının kış aylarında Ankara'ya geldiğimizde eşimin asker abisi Türkçe Öğretmeni olan aynı zamanda Etüt Merkezi sahibi A.H.G. oldu. Eşinin ismi Ç.G., A.H.G. eşimin tabletine kriptolu haberleşme programı ByLock'u yükledi.”



BİR GÜN ÖNCE MESAJ!


“14 Temmuz gecesi saat 21.00 sıralarında ByLock'tan gelen mesaj üzerine eşim evden ayrıldı. Saat 23.30 sıralarında geri geldi. Eşim bana Keklikpınarı semtinde örgüt abisi A.H.G.'nin evine gittiğini evin içerisinde örgüt içinde üst düzey birkaç kişinin daha bulunduğunu söyledi. Eşim şahısların kendisine, 'yarın üstlerinin sana verecekleri emirlere itaat et' dediklerini anlattı.”


#ByLock
#FETÖ
#KPSS
8 yıl önce