|

ByLock’çularla telefon trafiği

Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu’nun FETÖ ile girdiği telefon trafiği deşifre oldu. Kırmızı ByLock kullanıcılarının çoğunlukta olduğu FETÖ üyeleriyle son 3 yılda çok sayıda görüşme gerçekleştiren Muratoğlu’nun görüştüğü isimler arasında Gülen'in yeğeni Abdullah Abdulkadiroğlu da yer alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:04 - 17/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

FETÖ kapsamında tutuklanan Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu hakkında yürütülen soruşturmanın detayları belli oldu. Muratoğlu'nun son 4 yıldır telefonla iletişime geçtiği kişilerin listesi ortaya çıkarıldı ve bazılarının FETÖ'nün örgüt içi yazışma uygulaması ByLock'u en yoğun seviyede kullanan 'kırmızı liste'deki isimler olduğu tespit edildi.



294 TELEFON ARAMASI


Muratoğlu'nun kırmızı listedeki ByLock kullanıcılarıyla hangi zaman aralığında, kaç defa görüştüğü ayrıntılı bir şekilde analiz edildi. Buna göre Muratoğlu'nun Polis Akademisinde bir dönem doçentlik yapan ve FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Cemalettin Karadaş ile 2013 ve 2015 yılları arasında toplam 14 kez iletişim kaydı tespit edildi. FETÖ'nün avukat yapılanmasında yer alan ve tutuklu bulunan Avukat Ramazan Aykış'la ise 2012 yılında toplam 294 iletişim kaydının bulunması dikkat çekti.



KRİPTOYLA GÖRÜŞME


Muratoğlu'nun Maliye Bakanlığı'nda bir dönem görev yapan kırmızı ByLock kullanıcısı Abdülhamit Yıldız ile de 2012 ve 2016 yılları arasında toplam 12 kez iletişim kaydı bulunuyor. FETÖ'nün kapatılan yayın organı Samanyolu TV'nin Ankara Temsilcisi ve Fetullah Gülen'in yeğeni Abdullah Abdulkadiroğlu ile de telefon irtibatı olduğu tespit edilen Muratoğlu'nun Abdulkadiroğlu ile 2012-2016 yılları arasında 12 kez görüştüğü tespit edildi. Muratoğlu'nun gazeteci Hüseyin Mercan'la da 2013-2014 yılları arasında 4 defa telefonlaştığı belirlendi.



İPEK'İN KARDEŞİYLE KONUŞMUŞ


FETÖ'den tutuklanan Konya Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Hasan Kıratlı ile 2013-2014 arasında 41 defa görüştüğü tespit edilen Muratoğlu, FETÖ'nün finansörü Koza İpek'in firari patronu Akın İpek'in kardeşi tutuklu Cafer Tekin İpek'le de irtibatta olduğu belirlendi. Muratoğlu'nun, İpek'le 2013 ve 2015 yılları arasında toplam 19 defa görüştüğü, Cafer Tekin İpek'in 'Mavi Bylock' listesinde yer aldığı öğrenildi. Muratoğlu'nun kapatılan Yamanlar Koleji'nin sahibi tutuklu Süleyman Kasap'la da 2015 tarihinde 2 defa görüştüğü HTS raporlarına yansıdı.



#Doğan Holding
#Barbaros Muratoğlu
#FETÖ
#ByLock
8 yıl önce