|

ByLock'çu avukatlara operasyon

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün avukat yapılanması için düğmeye bastı. ByLock kullanan ancak bugüne kadar hiç deşifre olmamış 189 şüpheli avukat hakkında gözaltı kararı verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 04:48 - 15/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​ByLock'çu avukatlara operasyon
​ByLock'çu avukatlara operasyon

FETÖ'nün avukat yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 8 ilde operasyon başlatıldı. FETÖ’nün kripto haberleşme programı ByLock’u kullanan ancak bugüne kadar hiç deşifre olmamış avukatlara yönelik operasyonda 189 şüpheli avukat hakkında gözaltı kararı verildi. Baskınlarda 78 avukat gözaltına alındı. Şüpheli avukatlardan ikisinin tutuklu olduğu, bir şüphelinin başka soruşturmalardan gözaltında bulunduğu öğrenildi. Bir şüpheli avukat ise küçük çocuğu olduğu için gözaltına alınmadı.

İMAM-ABİLER ALINDI

Gözaltı kararı verilen 189 avukat dışında bugüne kadar işlem yapılan avukat sayısının da 179 olduğu öğrenildi. 15 Temmuz darbe girişiminden itibaren toplam 179 ‘imam-abi avukat’ hakkında işlem yapıldı. Bu şüphelilerden 72’si tutuklandı. Bu arada MİT'in yaptığı tespitlere göre İstanbul'da 268 avukat ByLock kullandı.

İtirafçılara engel

15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrasında FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturmalar çerçevesinde çok sayıda şüpheli, örgüte ait mahrem bilgileri savcılıklarla paylaştı. FETÖ’nün itirafları önlemek için avukatları görevlendirdiği belirlendi. Avukat Kamil Ata’nın gözaltına alınan iş adamlarının hepsinin sorgusuna girerek itirafları önlediği, bir iş adamının itirafıyla tespit edildi.

#ByLock
#Avukat
#İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı
#FETÖ
7 yıl önce