|

ByLock’çu arkadaşı gözaltında

Rus Büyükelçi Karlov’a suikast düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş’ın irtibat kurduğu 8 ByLock’çunun FETÖ’den ihraç edilen bir başkomiser, 6 polis ve bir esnaf olduğu tespit edildi. Deşifre olan polislerden biri gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/12/2016 Cuma
Güncelleme: 04:47 - 23/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturmada, saldırıyı gerçekleştiren Mevlüt Mert Altıntaş'ın adına kayıtlı telefon hattının HTS incelemesinde, saldırganın sıklıkla görüştüğü 8 kişinin “ByLock” kullanıcısı oldukları tespit edildi. Bu kişilerin, saldırgan ile aynı şubede çalışan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ihraç edilen bir başkomiser, bir komiser yardımcısı ile 5 polis memuru olduğu, diğer şahsın ise Denizli'de esnaflık yaptığı öğrenildi.



ABİYE GÖTÜRECEK


Telefon trafiğinde ilk sırada yer alan ve ByLock kullanıcısı olduğu belirlenenlerin arasında bulunan 1 polis gözaltına alındı. Söz konusu polisin, daha önce Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığı, ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ihraç edildiği belirtildi. Polisin ifadesi ve irtibatlarından saldırganın FETÖ abisinin kim olduğuna ulaşılacağı kaydedildi.



AVUKATLA DİNİ SOHBET


Saldırganın Keçiören'deki evde kaldığı avukat arkadaşı Serkan Ö.'nün sorgusu devam ediyor. Serkan Ö.'nün, “Mevlüt ile birlikte son dönemlerde değişik dini grupların sohbetlerine katılıyorduk” dediği öğrenildi. Kız arkadaşı Kırıkkale'de gözaltına alınan saldırganın annesi, babası, ablası, 2 dayısı ve yengesi serbest bırakıldı.



#ByLock
#Andrey Karlov
#FETÖ
8 yıl önce