|

ByLock’a ilk dava

Kadıköy Kaymakamlığı personellerinden Yusuf Acet'e 'silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla dava açıldı. 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenen Acet için hazırlanan iddianamenin ana delilini ise "ByLock" oluşturdu. Ayrıca bu dava bir ByLock kullanıcısına açılan ilk dava oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/11/2016 Cuma
Güncelleme: 20:39 - 10/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün örgüt içi yazışma programı 'ByLock' programını kullandığı tespit edilen bir şüpheliyle ilgili ilk dava açıldı. Savcı Özgür Metin tarafından ByLock kullandığı tespit edilen ve 3 Ekim'de gözaltına alınan Kadıköy Kaymakamlığı personeli Yusuf Acet isimli memur hakkında hazırlanan iddianamenin ana delili FETÖ'nün örgüt içi yazışma sistemi Bylock olurken, ByLock'u sadece FETÖ üyelerinin kullandığı vurgulandı. Acet için açılan davada 'silahlı terör örgütüne üyelik' suçlamasıyla beş yıldan 10 yıla kadar hapis istendi.



'HATIRLAMIYORUM' DEDİ


ByLock'çu olduğu tespit edilen şüpheli Yusuf Acet iddianamede geçen ifadesinde, “Programı telefonuma kurup kurmadığımı hatırlamıyorum. Kurmuşsam da kimseyle haberleşmek için kullanmadım. Bitlis'te bilgisayar programcılığı bölümünde okurken FETÖ'ye bağlı bir yurtta kaldım” diyerek kendini savundu.



FAAL OLARAK ROL OYNADI


ByLock'un 17-25 Aralık'tan sonra örgüt tarafından kullanılmaya başlanmasına dikkat çekilen iddianamede, Acet'in FETÖ silahlı terör örgütü içerisinde faal olarak rol aldığı ve örgüt amaçları doğrultusunda hareket ettiğinin sabit olduğu ifade edildi.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Yusuf Acet
#ByLock
8 yıl önce