|

ByLock zinciri

FETÖ’nün kripto mesajlaşma programı ByLock’u kullandığı için gözaltına alınanların ifadeleriyle operasyonlar genişliyor. ByLock kullanan 10 polis itirafçı ve 100 ismi deşifre etti. Yakalanan 100 ismin içinde de itirafçılar var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:58 - 5/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Darbe girişiminin ardından kamu kurumlarındaki örgüt üyelerinin tespiti için çalışmalar sürüyor. Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı için gözaltına alınanların itiraflarıyla operasyonlar giderek genişliyor. ByLock'çu emniyet mensuplarına yönelik operasyonlarda yakalanan şüphelilerden 10'u itirafçı oldu. İtirafçı ByLock'çuların verdikleri ifadeler doğrultusunda harekete geçen emniyet birimleri 100'e yakın FETÖ üyesini gözaltına aldı. Örgüt içinde abi ve abla konumunda olan şüpheliler arasomda yaz Kur'an kursuna katılan çocukları örgüt abi ve ablaları ile tanıştıran bir cami imamı da bulunuyor.



ÖRGÜTE DARBE


ByLock itirafçılarının ifadeleri doğrltusunda gözaltına alınan şüpheliler arasındaki bazı isimlerin de itirafçı olmak istedikleri öğrenildi. Örgüt içi hiyerarşide alt kademelerde bulunan ve örgüte eleman temin ettiği tespit edilen 'abi ve ablaların' da itirafçı olarak örgütün kripto isimleri hakkında bilgi verdikleri belirletildi. İtirafçı olanların verdikleri isimler doğrultusunda örgütün taban yapılanması deşifre olurken, örgüt tabanının yapısını çözen İstanbul Emniyet'nin yeni dalga operasyonlarla örgüte büyük darbe vuracağı belirtildi. 


#ByLock
#FETÖ
#Deşifre
8 yıl önce