|

Bu ülke için evet

MHP lideri Bahçeli, referandum çalışmaları kapsamında önümüzdeki günlerde mitinglere başlanacağını belirtti. Bahçeli, “Bu ülke için bir yeminimiz vardır: Vazgeçilmez. Onun için evet. Onun için evet. ‘Evet’i söylerken kararsız bir üslup kullanmamak demektir. Yarım ağızla evet olmaz” sloganını kullanacaklarını kaydetti.

Yeni Şafak
04:00 - 11/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:27 - 11/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli
Devlet Bahçeli

MHP'nin 48'nci kuruluş yıl dönümünü kutlamaları kapsamında Genel Başkan Devlet Bahçeli, partisini izleyen gazetecilerle biraraya geldi. AK Parti ile ortak miting yapmayacaklarını belirten Bahçeli, kampanya sloganının, “Bu ülke için bir yeminimiz vardır: Vazgeçilmez. Onun için evet" olduğunu açıkladı.



Bahçeli, “Bugün 48. yılımızı kutladık. Dolayısıyla 48 yıldan bu yana bir tüzel kişilik yapımız var. Dolayısıyla bu yapıyı koruyarak, anayasa değişikliğindeki halkoylaması çalışmalarını sürdüreceğiz. “Evet"te hedef birliği içerisinde olunur da anlatımda farklı yerlerde, farklı zeminde farklı söylemler olabilir" dedi.



BÖYLE BİR TEKLİF YAPILAMAZ


Cumhurbaşkanlığı sistemi geldiğinde MHP'ye de bakanlık verileceği ve bu konuda pazarlık yapıldığı iddialarının sorulması üzerine Bahçeli şu cevabı verdi: “Böyle bir teklif MHP'ye yapılamaz. Yapılırsa karşılık verilir. MHP'nin de böyle bir talebi olmaz."



PERİNÇEK'İN 40 YILLIK ÖZLEMİ


Toplumda koalisyon ile ilgili bir söylentinin olduğu sorusuna Bahçeli, “O görüş Sayın Perinçek'e ait olan bir görüştür. Milli mutabakat hükümeti, yeni bir söylem de değildir. Türkiye'nin bazen kriz ve kaosa sürüklendiği dönemde milli mutabakat hükümetinden bahsedilir. Zannederim, Doğu Perinçek, 40 yıldan bu yana bir özlemini gidermek için bir milli mutabakat hükümeti üzerinde duruyor" diye konuştu.



BELKİ DE BEYİN TAKIMINDAN


Son KHK'larla ilgili değerlendirmesi sorulan Bahçeli, şunları söyledi: “Muhalif kavramının içeriği hakkında çok net bilgi görülmüyor. Muhalif dediğiniz unsurlar belki de FETÖ'nün beyin takımlarından birisi olabiliyor. Bunu görebilmek açısından bazı uygulamalar her devlet tarafından yapılır. O bakımından uygulamaların sonucunu görebilmek için adalet mekanizmasının kısa sürede harekete geçip, orada sorgulanmanın başlaması lazım. Üniversite geçmişten bu yana çok önemli bir kurum ama üyelerinin hepsinin masum olduğunu da söylemek çok yanlış olur."



ÜLKE SENARYOLARA KURBAN EDİLEMEZ


Bahçeli, erken seçim iddialarına ise şu cevabı verdi: “Halkoylamasında evet veya hayırın kabulüne ya da reddine bağlı olarak gelişir. Ama evet de olsa hayır da olsa başka senaryolar üzerinden Türkiye'yi seçime götürmek gibi bir durum çok ciddiye alınır bir yaklaşım olmaz. Türkiye'yi o kadar senaryolara kurban etmemek lazım." MHP lideri, “Halkoylamasından geçmezse Türkiye karmakarışık olur. Bundan yararlanmak isteyen iç ve dış çevreler çıkabilir" ikazında bulundu.



TÜRKİYE KARMAKARIŞIK OLUR


Bahçeli, kampanya sloganına ilişkin de “Devlet, millet, Cumhuriyet için görüşümüz evet. Bu da biraz daha sloganlaştırılmış şekli. Ondan evvel, Türklüğün bekası için de evet cümlesi de vardı ama orada özetleme yapmışız. Cumartesi günü yeni bir sloganımız daha olacak. Bu ülke için bir yeminimiz vardır: Vazgeçilmez. Onun için evet. 'Evet'i söylerken kararsız bir üslup kullanmamak demektir. Yarım ağızla evet olmaz" diye konuştu.



Biz anlatmazsak kimse evet demez


Bahçeli, partisinin kampanya sürecinde AK Parti ile birlikte hareket etmesini doğru bulmadığı yönündeki görüşünü de bir kez daha tekrarladı ve iki partinin de kampanyasını kendi gerekçeleri doğrultusunda yürüteceğini söyledi. Bahçeli, her şeye rağmen bazı kavramların çelişkilere fırsat vermeden ağız birliği içinde kullanılması gerektiğini de sözlerine ekledi. Halkoylaması kampanyasında kendisinin de mitingler düzenleyeceğini söyleyen Bahçeli, “Biz gidip 'evet'i anlatmazsak kimse 'evet' demez. Karar verdiğin bir şeyi yapacaksın" diye konuştu.



CIA'ya güven olmaz


ABD'de Donald Trump'ın göreve gelmesi ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iade edilmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, “ABD'nin Türkiye-ABD ilişkilerinde eğer gerçekten demokratsalar, gerçekten darbe teşebbüslerine karşı tedbir geliştirmeyi düşünen bir yapıdaysalar örnek olayı yaşamaları lazım. Onun da örneği Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesidir" dedi. Bu kapsamda CIA Başkanı Mike Pompeo'nun ziyaretini de değerlendiren Bahçeli, “ABD, iklime göre hareket ediyor. Ortadoğu'nun bu karmaşıklığını yeni atanmış olan bir Dışişleri, yeni atanmış olan bir bürokratın öğrenmiş olması çok zordur. Bunu en iyi bilen CIA'dir. CIA de başına gelmiş olan kişi, ne kadar yeni de olsa, derinliği olan bir kurum olarak, bilgilendirmeyi sağlıklı yapabilir. Acaba doğru bilgi almak için mi geldiler yoksa Türkiye'yi yanlış yola sürüklemek için mi? Bunu da zaman gösterir. CIA'ya fazla güvenmemek lazım" ifadelerini kullandı.



Bin 50 dolarım vardı bozdurdum


Ekonomideki gelişmelerin dikkatle izlenmesi gerektiğine vurgulayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dolar bozdurma çağrısının hatırlatılması üzerine kendisinin elindeki doları çok daha önce bozdurduğunu söyledi. Bahçeli, “Ben, Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir öneri yapmadan evvel, bir miktar dolarım vardı, onu bozdurdum. Hepsi de bin 50 dolardı. O günkü karşılığıyla da 3 bin küsur yapıyordu. Hala da benim masamda, çekmecemde duruyor. Çağrıdan çok evvel. İhtiyacım yoktu bozdurmak için. Bozdurmuş olsam da o para bir ihtiyacı karşılamaz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da böyle bir daveti yoktu. Herhalde dolar alerjisi mi oldu, ne oldu? Elden çıksın dedik yani" diye konuştu.
















#MHP
#Devlet Bahçeli
#AK Parti
#Cumhurbaşkanlığı sistemi
#FETÖ
8 yıl önce