|

Bu sefer geç kalmayacağız

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet’in daha ciddi çalışmalar yaptığı takdirde hem FETÖ hem de diğer oluşumların hayat bulamayacağını söyledi. Erbaş, “FETÖ konusunda biraz kaldık. Ama şimdi geç kalmamak için çok gayretli çalışmalarımız var” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:47 - 1/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yeni Şafak Gazetesi Ankara Haber Müdürü Hüseyin Likoğlu'na önemli açıklamalarda bulundu.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yeni Şafak Gazetesi Ankara Haber Müdürü Hüseyin Likoğlu'na önemli açıklamalarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara’da basın mensupları ile bir araya geldi. Diyanet’in FETÖ konusunda geç kaldığını dile getiren Erbaş, yapılan yeni çalışmalarla FETÖ benzeri oluşumların hayat bulamayacağını söyledi. Erbaş, “Biz önce dini görünümlü fakat sonradan terör örgütü olduğu anlaşılan gruplarla mücadeleyle başladık. Din İşleri Yüksek Kurulumuz onlarla ilgili çok ciddi çalışmalar yaptı. Bundan sonra da bu çalışmalar devam edecek. Şu anda Din İşleri Yüksek Kurulumuz dini görünümlü terör örgütlerinin raporları üzerinde yeni çalışmalar yapıyorlar. Sahih din anlayışını aşan farklı görüşleri olan ve milletimizin içine fitne sokmaya çalışan başka şahıslar, gruplar olabilir mi acaba diye bunun üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Nasıl FETÖ konusunda biraz geç kaldık. Ama şimdi geç kalmamak için çok gayretli çalışmalarımız var” dedi.

ÖLÇÜMÜZ KUR’AN VE SÜNNET

“Onlarca, yüzlerce ne kitaba, ne sünnete uygun olmayan anlayışlar var bizim tespitlerimizde” diyen Erbaş, “Komisyonlarımız sağlıklı, İslam’a uygun mu değil mi diye çalışılıyorlar” dedi. FETÖ’nün farklı metotları olduğunu anlatan Erbaş, “Biz bu konuda çok hassas davranıyoruz. Ölçümüz Kur’an ve sünnettir. Kur’an’ı sünnetten, sünneti Kur’an’dan ayırmak amaçlı birtakım çalışmalar var, bunları tasvip etmiyoruz. Bununla ilgili hem imamlarımızı hem milletimizi bilgilendirme noktasında bütün vasıtaları kullanıyoruz. Kullandığımız en önemli vasıtalardan birisi de hutbelerdir. Önümüzdeki cuma gününün hutbesi Kur’an ve sünnettir” diye konuştu. Hadisi şerifler üzerinden bir tartışma yapıldığının hatırlatılması üzerine Erbaş, “Hadislerin sahihliği konusu Diyanet İşleri Başkanlığı öteden beri hem yayınladığı hadis kitaplarını hem de tavsiye ettiği hadis kitaplarında bu noktaya dikkat etmiştir” diye konuştu.

İHRAÇ EDİLENLERİN TOPLAMI 2 BİN 798

Erbaş, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Diyanet’te 6 bin 669 kişiye soruşturma açıldığını KHK ile ihraç edilen toplam 3 bin 89 kişi bulunduğunu anlattı. Erbaş, 291 kişi KHK ile göreve iade edildiğini vurguladı. Erbaş, “İhraç edilenlerin toplamı 2 bin 798 şu anda” ifadelerini kullandı.

  • Kurada yeni çalışma
  • Prof. Dr. Ali Erbaş

    , 7-8 yıl hacca gitmek için bekleyenlerin şansını arttırmak için bir çalışmanın olduğunu, neticelenince açıklayacaklarını kaydetti. Erbaş, geçen sene 59 bin olan hacı adayı kontenjanının bu sene 80 bin olduğunu belirtti. Müftülere verilen nikah kıyma yetkisi konusunda bilgi veren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı, “Başvurular var fakat şu ana kadar 7 nikah kıyılmış” dedi. Martı, bu konuda bir genelge göndereceklerini söyledi. Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu ile ilgili bilgi veren Erbaş, “Kur’an meallerinin de kurul tarafından okunarak herhangi bir hata, yanlış bir tercüme var mı yok mu diye bununla ilgili bir tashih yapıldıktan sonra, kurulun onayına sunarak vatandaşlarımıza ulaşmasını sağlayacak bir çalışma içerisindeyiz. Bütün mealler kurulun onayından geçsin istiyoruz. Yoksa farklı farklı insanların elinden çıkan mealler var” diye konuştu.

Bütün duamız Mehmetçiğe

Zeytin Dalı Operasyonu’yla ilgili Erbaş, “Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak milletimizin, devletimizin ulvi hedefleri noktasında düşünüyoruz, destek olmaya çalışıyoruz. Biz bütün camilerimizde şu anda askerimize manevi destek için dualar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

#Prof. Dr. Ali Erbaş
#Diyanet
#FETÖ
7 yıl önce