|

Bu kepazeliğe bir son ver

Başbakan Yıldırım, CHP’li Akaydın’ın, 15 Temmuz’u tiyatroya benzetmesine sert tepki gösterdi: CHP iyice şirazesinden çıktı. Yahu sen ne biçim insansın. Bu sözleri nasıl söylersin. Sayın Kılıçdaroğlu, bu kepazeliğe bir son ver. Millet şehitlerimizin ruhunu sızlatan bu adama karşı ne yapacağını merakla bekliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:32 - 9/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Sincan’da düzenlenen “Yenikent-Temelli Yolu Temel Atma Töreni”nde yaptığı konuşmada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li vekillerin sözlerine cevap verdi: Yazın rehavetine kendini kaptıranlar, milletle yan yana olmak yerine milleti üzmek, incitmek için var güçleriyle çalışıyor. Evvelsi gün bir haber çıktı, bir Alman dergisinde. Anamuhalefet partisinin başkanı ne diyor? Bu dergiye beyanat vermiş. Diyor ki... Kılıçdaroğlu, iyi dinle iyi. İlk önce Pensilvanya’nın kontrolüne girerek 15 Temmuz’a ‘Kontrollü darbe’ dedin.

MİLLET GEREKEN CEVABI VERDİ

Seni uyardık, yetmedi millet 16 Nisan’da sana gereken cevabı verdi. Değil mi? Bundan da uslanmamış, ders almamış. Alman gazetesine ne diyor biliyor musunuz? ‘Türkiye’de can güvenliği, mal güvenliği yok, turistler gelmesin.’ Bu ne demek? Bu memleketin bir evladıysan nasıl sen ülkeni dünyaya şikayet edersin? Bırakın bir parti başkanını, herhangi bir vatandaş kendi memleketi için böyle laflar eder mi?

YABANCILARDAN MEDET UMUYOR

‘Türkiye’de adalet yok’ diyerek yollara düşen, milletten ilgi görmeyen, sırtını terör örgütlerine dayamış siyasetçilerle kol kola yürüyen Kılıçdaroğlu, şimdi yabancı ülkelerden, yabancı dergilerden medet umuyor. Yazık, yazık. Adalete terör sempatizanlarıyla yol yürüyerek ulaşamazsın ey Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu, milletten alamadığı takdiri yabancı bir dergiye ülkesini kötüleyerek hiç alamaz. Bakın bu CHP iyice şirazesinden çıktı. Bir milletvekili, ‘Efendim 15 Temmuz darbesi bir tiyatrodur. Bu ne biçim darbe. Meclis'i bombaladılar, bir milletvekili bile ölmedi. Halbuki bizim pilotlarımız bardaktaki suya bile nişan alıyorlar.’ diyor. Yahu sen ne biçim insansın. Bu kadar şehitlerimizin ruhunu sızlatacak sözleri nasıl söylersin. Şehit olan 250 vatandaşımızın katilinin utanmadan devlet olduğunu söylüyor.

ŞEHİTLERİMİZİN RUHUNU SIZLATIYOR

Devleti ve milleti suçlamak suretiyle FETÖ terör örgütünü aklamaya çalışmak sizin haddinize mi? Ama buna hiç şaşırmadım. Çünkü bu zat, 17-25 Aralık yargı darbesinden sonra da Pensilvanya’ya gittiğini ve terör örgütünün ne kadar güzel çalışmalar yaptığını ballandıra ballandıra anlatmıştı. Milletin vekili ile terör örgütü arasında böyle bir muhabbet kabul edilebilir mi? Sayın Kılıçdaroğlu, bu kepazeliğe bir son ver. Millet, şehitlerimizin ruhunu sızlatan bu adama karşı ne yapacağını merakla bekliyor.

HEP MAHCUP OLDULAR

Cumhurbaşkanı ile millet arasına, milletle devletin, hükümetin arasına nifak tohumları ekmeye çalışanlar hep mahcup oldular, hep pişman oldular. Kılıçdaroğlu, ‘2019’a hazırlanacağız’ dediği o demokratik unsurlar kimmiş bir açıklasın da görelim. Sırtını teröre dayayan HDP mi? Sözde adalet yürüyüşü boyunca devlete ve millete kin ve nefret kusan FETÖ artıkları mı? Savcımız Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden terör militanları mı? Sayın Kılıçdaroğlu ortaklık yapacağın bir demokratik unsur varsa eğer gerçekten arıyorsan 15 Temmuz’da sokaklarda kahramanlık destanı yazan millete dön, millette ara.

#Binali Yıldırım
#AK Parti
#15 Temmuz
7 yıl önce