|

Bu itirafları görüp darbenin yanında duranlar vatan hainidir

FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden geçen bir senede TSK içindeki çok sayıda örgüt üyesi itirafçı oldu. Bu isimler verdikleri bilgilerle hem FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine kadar TSK’daki korkutucu boyutlara ulaşan FETÖ yapılanmasının ne kadar etkili oldu- ğunu gözler önüne sererken hem de örgütün TSK’daki karanlıkta kalan noktalarının aydınlatılmasına katkı sağlıyor.

Yeni Şafak ve
18:45 - 15/07/2017 Saturday
Güncelleme: 18:49 - 15/07/2017 Saturday
Yeni Şafak
​Bu itirafları görüp darbenin yanında duranlar vatan hainidir
​Bu itirafları görüp darbenin yanında duranlar vatan hainidir

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası yurdun dört bir tarafına yürütülen soruşturma dosyalarında 15 Temmuz darbe girişimi ile ortaya çıkan FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasıyla ilgili çarpıcı itiraflar yer alıyor. Bu isimler yaptıkları itiraflarla örgütün TSK içerisinde nasıl yapılandığının ayrıntılarını verirken, 15 Temmuz darbe girişimindeki FETÖ’nün parmak izlerini de gözler önüne seriyor. TSK içerisindeki itirafçı FETÖ üyelerinin ortak özelliği ise küçük yaşlardan itibaren FETÖ ile tanışmaları ve ailelerinin maddi durumlarının kötü olması. Bu isimler verdikleri bilgilerle örgütün TSK yapılanmasında karanlıkta kalan noktalarını aydınlatması açısından büyük önem taşıyor. İşte bu itiraflardan bazıları.

FETÖ ÜYESİYİM

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın yaveri Yarbay Levent Türkkan: “Paralel Yapı üyesiyim. Fetullah Gülen cemaatindenim. 1989›da Işıklar Askeri Lisesi sınavlarına girdim. Sınavdan önceki gece soruları getirip verdiler ve liseyi kazandım. Genelkurmay›da emir subaylığı görevine getirildikten sonra cemaat adına verilen görevleri yerine getirmeye başladım.”

10 YIL HİZMET ETTİM

Darbe girişimi sırasında Sivas Garnizon Komutanı olan Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır: “Gülen cemaati ile yakın ilişkim vardı. 1988-1992 arasında evlere ve yurtlara gidiyordum. 10 yıl süreyle cemaate hizmet ettim..”

DARBE EMRİNİ GÜLEN VERDİ

Ankara’daki Jandarma Genel Komutanlığı’nda bulunan Jandarma Binbaşı Haydar Hacıpaşalıoğlu: “15 Temmuz’da gerçekleştirilmeye çalışılan silahlı darbeye teşebbüs olayının emrini veren kişinin cemaat imamımız, büyüğümüz, liderimiz Fetullah Gülen olduğunu söyleyebilirim. Eşime cemaat mensubu olduğumu hiçbir zaman söylemedim. Zaten söyleseydim eşim sol görüşlü birisi olduğu

için beni ihbar ederdi.”

VERİLECEK CEZAYA RAZIYIM

15 Temmuz gecesi Ankara’daki F-16 pilotlarını sevk ve idare eden Yüzbaşı Mustafa Mete Kaygusuz: “1996’dan beri Gülen Cemaati ile irtibat halindeyim. Çok pişmanım. Beni kullandılar. FETÖ’nün ne kadar sinsi olduğunu anladım. Bomba atılmaya başlayınca darbe yapıldığını 01.00 sıralarında anladım. Bu saatten sonra da ben aldığım emirleri uygulamaya devam ettim. Yaptıklarımdan pişmanım, verilecek cezaya razıyım.”

ANNENİN BAŞINI AÇTIR

İstanbul›daki Harp Akademileri Komutanlığı›nda görevli Yüzbaşı İrfan Can: Örgüt lideri Fetullah Gülen tarafından kendisine ‘F’ seri numaralı 1 dolar gönderilen Yüzbaşı İrfan Can, 20 yıl örgüt içerisinde kaldığını itiraf etti. Kod adı ‘Sait’ olan İrfan Can’ın itirafları: İlköğretim okulunda okurken 1994’te bir arkadaşım vasıtasıyla örgütle tanıştım. Askeri lise sınavlarına evlerde hazırlandım. Sınavı kazandım. Mülakata girmeden önce Ahmet abi bana, ‘Senin annen baş örtülü, başı açık olarak fotoğrafını çektir, öyle başvur, yoksa almazlar’ dedi. Bizde öyle yapmıştık.

KÖTÜ KONUŞUYORLAR MI?

Benden sorumlu olan F.K bana, Fetullah Gülen ve cemaat hakkında kötü söz konuşan olup olmadığını, hocalar ve öğrenciler hakkında bilgi sorardı. Ayrıca Harp Akademilerinde cemaate yakın görüşlü kimselerin olup olmadığı hakkında da bilgi istiyordu.

“DÖKÜMANLAR FLASH BELLEKLE GELİYORDU”

Akademi sınavlarına hazırlanmak için yıllık iznimi kullanarak İzmir’e gittim. Ev abim Saffet beni R.K ile tanıştırdı. 20 gün boyunca evden dışarı çıkmadan sınava çalıştık. Bize çalışacak dokümanı flash bellekle veriyorlardı. İkimiz de sınavı kazandık.

AKADEMİ ÖĞRENCİSİ

DARBE SİNYALİ VERDİ

Dua edin bunlar gidecek diyorlardı. Darbe olunca ne demek istediklerini anladım. M.G isimli Akademi 2. Sınıftan bir öğrenci bana darbeden birkaç gün önce ‘Bu aralar birşeyler olacak’ dedi. Üzerine gittim ancak bilgi vermedi. Darbe girişimi günü ise evim gelip, ‘Bu akşam birşeyler olacak’ demişti. Yine sorduğumda bana ‘Öğrenirsin’ dedi.”

YÜZDE 60’I FETÖ’CÜ

15 Temmuz darbe girişiminin İstanbul ayağında görev alan Kurmay Yüzbaşı Özkan Özgenç: “Örgüte lise dönemine öğrenci evlerinde kalarak girdiğim ‘Fatih’ isimli kişi benimle ilgileniyordu. Kara Harp Okulu’na geçtiğim dönemde de ilgilenmeye devam etti. Görüştüğümüz zamanlarda Fetullah Gülen’in kasetlerini dinletirdi. Deniz Harp Akademisi daha az olmak üzere akademi öğrencilerinin yüzde 60’ından fazlası cemaat mensubu olduğunu gözlemliyorum. Üst rütbe olarak da Tuğgeneral seviyesinde ağırlıkları var.

SORULARI VERDİLER

2005’te Harp Okulu’ndan mezun oldum. 2009 yılında kurmaylık sınavlarına 3.5 yıl çalıştım. 2010-2011 yıllarında Kara Harp Okulu’na girdim. Fatih abi Maliye Bakanlığı’ndan ‘Arif’ isimli bir kişiyle tanıştırdı. Ayda bir görüşürdük. Kurmaylık sınavına çalıştığımı biliyordu. 2013 yılındaki sınava 2 gün kala ‘Rıfat’ diye birisi geldi. Bana kurmaylık sınavlarının olduğu test sorularını getirdi. Soruların cevapları vardı. Cevap olan şık koyu harflerle belirtilmişti.”

1995’TE TANIŞTIM

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminde İstanbul’da görev alan SAT’çı Astsubay Kenan Ceylan: Gülen cemaati ile 1995 yılında Yenibosna’da bulunan öğrenci evine giderek katıldım. 2002’de SAS kursunu 6.lıkla bitirdim. 2011 yılında eğitim amaçlı Amerika’ya gittim. 15 Temmuz günü Deniz Kurmay Binbaşı Hakan Egemen telefonla arayarak, ‘Akşam hava kararınca SAT Grup Komutanlığına gel. Çok önemli bir görev var’ dedi.

ABİ’Sİ MALİYE’DEN ÇIKTI

Benimle ilgilenen kişi Maliye’de Müdür Yardımcısı pozisyonunda bulunan Burak Aslan isimli şahıstır. Benim gibi asker olan Fahri Özdemir ve Hüseyin Kayabaşı’yla, Burak Aslan’ın Maltepe’deki evinde toplanırdık. Her ikisi de astsubaydır.

GÖREVİ AÇIKLAYACAĞIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast için İzmir’deki ekibe desteğe gitmekle görevli SAT komandosu Astsubay Kıdemli Başçavuş Melih Albayrak: Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Özel ile karşılaştım. Bana göreve gidiyoruz. Bütün birlik göreve gidiyor dedi. Görevi daha sonra açıklayacağım dedi.

HOCA EFENDİ’NİN

DEDİĞİNİ YAPTIK

Akıncılar Üssü’ne geçtik. Yanımdaki rütbeli bir astsubay bana TSK’yı aldık. Komple alacağız. Kimse kaçamayacak dedi. Bu sözlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve yönetim kademesinin ele geçirileceğini anladım. Bana Türkiye’nin her tarafında uçuşlar olduğunu yolların ve köprülerin kapatıldığını, bunları Hoca Efendi’nin dediğini yaptıklarını beyan etti.

DERSHANE’DE TANIŞTIM

Darbe girişimi sırasında Sivas Jandarma İl Komutanlığı’nda görevli Jandarma Teğmen Ahmet Çalışkan: “Lise 3. Sınıfta Ahi Dershanesi’ne giderek örgüte katıldım. Bu sırada örgütün ışık evlerinde kalıyordum. Fatih ve Eyüp semtlerinde Sızıntı ve Zaman Gazetelerine ati stantlarda abonelik çalışmalarına katıldım.

NAMAZI İMA YOLUYLA KIL

FETÖ’nün telkinleriyle Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na müracaat ettim ve kazandım. Beni askeri okulların mülakat sınavına ‘Talha’ kod isimli bir abi hazırladı. Askeriyede kılacağım namazın korku namazı olduğunu teyemmümle abdest alacağımı ve gözümle ima yoluyla namaz kılacağımı söyledi. Benim dışarıya karşı arada sırada içki içen dinle alakası olmayan bir profil çizmemi istedi.

AHLAK DURUMLARI NASIL

Kendisinin belirlediği bir evde buluştuk. Elinde Jandarma Okullar Komutanlığı’nda görevli üst rütbeli komutanlar ile öğrencilerin isimleri yazılı bir not vardı. Bana onların genel ahlak durumlarını sordu. Ben de bildiğim kadarı ile genel cevap verdim.

BANK ASYA BİZE YASAK

Örgütün en çok önem verdiği bölüm GATA bölümüdür. Çünkü sınavlara giren kişilerin elendiği en önemli bölüm sağlık bölümüdür. Silahlı kuvvetlerde yer alan örgüt mensupları finansal yapılanmaları olan Bank Asya’ya hesap açmaları kesinlikle yasaktır. Aynı zamanda Zaman Gazetesi, Sızıntı, Aksiyon ve Nokta dergileri ile örgüt tarafından finanse edilen okul ve dershanelere aile fertlerimizden birinin gitmesi de yasaktır.

SOHBETTEN ETKİLENDİM

Beykoz’daki SAT Grup Komutanlığı’nda görevli SAS komandosu Murat Yanadağ: Su altı Eğitim Komutanlığı’nda görevliyim. Örgütle 1997 yılında Güngören’de yapılan sohbet toplantılarında tanışarak etkilendim. Daha sonra örgüt evlerine haftada bir defa gittim. Askeri okullara hazırlandım. Sınavları kazandım. 2002 yılına kadar aynı abi bana abilik yaptı. Daha sonra değişti.

ÖRGÜT EVLİLİĞİ YAPTIM

Sohbete gittiğimde elektronik cihaz bulundurmuyorduk. Bir sonraki buluşmamızı hesaplayarak devam ediyorduk. İlaç mümessili bir abi benden 2011 yılında sorumlu oldu. eşim ile beni o tanıştırdı. Eşim de sohbetlere gidiyormuş. 2012 yılında evlendik. Daha sonra TÜBİTAK’ta çalışan kod ismi ‘Ömer’ olan Önder Yılmaz isimli şahıs benden sorumlu oldu. birkaç kere himmet vermişliğim vardır. Çok pişmanım.

YARIN ÇOK ÖNEMLİ

ŞEYLER OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast için İzmir’deki ekibe desteğe gitmekle görevli SAS komandosu Avşar Zırh: “Ortaokul yıllarımda Kuran Kursu’na giderken cemaatle tanıştım. Yol paramı ve dershane ücretimi veriyorlardı. Ailemin durumu kötüydü. Ayda bir 250 TL himmet veriyordum. “

DİNİ BİLGİLERİMİ

ARTTIRMAK İÇİN GİRDİM

Beykoz’daki SAT Grup Komutanlığı’nda görevli SAS komandosu Astsubay Hüseyin Demir: “2012 yılına kadar bu yapılanma ile alakam yoktu. Arkadaş tavsiyesi ile dini inançlarımdan dolayı bilgimi arttırmak için Astsubay Murat Yamadağ vasıtasıyla girdim. 17-25’ten sonra bir ara irtibatımı kestim sonra tekrar başladım. Sohbetlere giderken böyle bir şey olacağını hiç düşünmedim. Genellikle yüz yüze görüştüğüm abi Önder Yılmaz isimli abidir.

10 BİN SORULUK CD VERDİ

Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı’nda görevli 1997 yılından itibaren örgüt içerisinde olan ‘Kara’ isimli gizli tanık: “2012 yılında harp akademilerine giriş sınavına hazırlandım. Örgüt abim Halil M. bana 10 bin civarında soru bulunan bir CD verdi. Bu sorularla sınavı kazandım.”

BİLGİ TOPLA

Bir dönem örgütün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli itirafçı Hüseyin G.: “2006 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Eğitim Daire Başkanlığı’na atandığım. Benden sorumlu olan kişi Emin Bağcı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki örgüte mensup astsubayların imamı konumundaydı. Özellikle Ergenekon operasyonlarının başladığı dönemde benden, çalıştığım birimlerde terör örgütüne mensup olmayan yüksek rütbeli askeri personelle ilgili bilgi toplamamı istedi.

MELEKLER TBMM’Yİ

YÖNETSE BİLE…

Emin Bağcı bana Hocaefendi olarak tabir ettiği Fetullah Gülen’in örgüte mensup albay ve generallerin olduğu bir sohbette tedbire yönelik bir soruyu cevaplarken ‘Meleği Ala’nın sakinleri yeryüzüne inse TBMM’yi onlar yönetse bile biz tedbir yapmaya devam edeceğiz’ şeklinde cevap verdi.”

#15 Temmuz
#Darbe Girişimi
#Mustafa Sait Özkan
7 years ago