|

Bozdağ’ı dinlemişler

Meclis'in hazırladığı raporda Adalet Bakanı Bozdağ'ın telefonunun FETÖ tarafından dinlendiği anlatıldı. Kayıtlar arasında Bozdağ'ın Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Karagül'le yaptığı görüşme de var

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:11 - 1/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın telefonlarının FETÖ tarafından dinlendiği ortaya çıktı. Meclis 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı raporda, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın oğlu Alperen Bozdağ başta olmak üzere içlerinde gazetecilerle STK başkanlarının da bulunduğu bir dinleme listesi gündeme geldi. Rapora göre Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül’ün o dönemde Bekir Bozdağ ile yaptığı telefon görüşmesi de hainlerce kayıt altına alındı. Komisyon raporunda şu ifadeler dikkat çekti:

O GÖRÜŞMELER KAYDEDİLDİ

“Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın oğlu Alperen Bozdağ, TRT Türk Haber Editörü ve Spor Spikeri Oya Eren, TRT Türk Haber Spikeri Selcan Doğruöz, Elif Germiyangil, TV Program Yapımcısı Yasemin Bozkurt, Haber Spikeri Defne Samyeli, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, MÜSİAD Ankara Şubesi eski Başkanı Hüdaverdi Çakır, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir gibi toplumca bilinen şahısların da hedef şahıslarla yapmış olduğu görüşmelerin dolaylı olarak tespit edildiği görülmüştür.”

İBRAHİM KARAGÜL DE VAR

Bunun yanında Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül’ün kullanmış olduğu telefon numarasının iletişiminin tespitine de karar verildiği, bu kapsamda o tarihte Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten Bekir Bozdağ ile yaptığı görüşmenin kayıt altına alındığı anlatıldı. Kendisine tehdit olarak gördüğü isimleri yasadışı ya da hukuki kılıfla dinleyen Fetullahçı Terör Örgütü’ne karşı mücadelesiyle tanınan Adalet Bakanı Bozdağ, TBMM’nin bombalandığı dakikalarda bile kararlı duruşundan taviz vermemişti. Bozdağ’ın, 15 Temmuz gecesi Meclis bombalandığı sırada Genel Kurul’da yaptığı konuşma da komisyon raporunda şu şekilde yer buldu:

CESETLERİMİZİ ÇİĞNEMEDEN

“00.57: Fötrünü alıp kaçacak hükümet yoktur. Bizim cesetlerimizi çiğnemeleri lazım. Demokrasiyi askıya almak için bizi tek tek kurşuna dizmeleri lazım. Hükümet bütün birimleriyle iş başındadır. Bunlara karşı hukuk içerisinde alınması gereken ne varsa yapılacaktır. Her türlü tedbir alınacaktır.” İkinci bomba atıldığı sırada konuşma yapmakta olan Bozdağ, milletin ve parlamentonun darbeciler karşısında duruşunu, “Bomba da atsanız buradayız. Ne yaparsanız yapın buradayız. Sizi yargının önüne çıkaracağız, millete hesap vermenizi sağlayacağız” şeklindeki sözleriyle haykırdı.

#Adalet Bakanlığı
#Bekir Bozdağ
#FETÖ
7 yıl önce