|

Bomba yüklüymüş

Darbe girişimi sırasında havada terör estiren uçakların uçuş kayıtları özel bir yöntemle ortaya çıkarıldı. Kayıtlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağını havada arayan F16’nın radar izlerine de ulaşıldı. Uçağa 2 radar 2 de ısıya güdümlü füzenin yüklendiği tespit edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 16/12/2016 Cuma
Güncelleme: 23:57 - 15/12/2016 Perşembe
AA

FETÖ'cü askerlerin 15 Temmuz darbe girişimi başarısız olunca sildiği uçak ve helikopterlerin uçuş kayıtları (radar izleri) ile silah-mühimmat yükleri özel bir yöntemle tek tek tespit edildi.



İMRALI'YA UÇMUŞLAR


Uçuş kayıtlarındaki radar izleri incelendiğinde, darbe kalkışmasına katılan savaş uçaklarının İstanbul-Ankara semalarındaki uçuşları birer birer saptandı. Uçakların havadaki yoğunluğu ise dikkati çekerken, helikopterlerin de İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra Muğla ve İmralı Adası çevresinde yoğun şekilde uçtukları ortaya çıktı. İmralı Adası üzerinde farklı saatlerde, farklı helikopterlerin hava trafiği de kayıtlara yansıdı. İstanbul semalarındaki helikopterlerin ise Moda Deniz Kulübü-Fenerbahçe Orduevi-Sabiha Gökçen hattında hareketliliği radar görüntülerinde yer aldı.



2 RADAR 2 DE FÜZE


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast operasyonunda yer alan birlikleri taşıyan helikopterler ise Muğla-Marmaris hattındaki radar görüntülerine yansıdı. Kayıtlara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağını bulmakla görevlendirildiği belirlenen "Kobra67" çağrı kodunu kullanan F16'nın radar izleri de tespit edildi. Bu F16'nın, Balıkesir'den 23.55'te kalktığı, İstanbul üzerinde uçtuğu, daha sonra 01.05'te Balıkesir'e indiği belirlendi. Söz konusu F16'ya, 2 radar, 2 de ısıya güdümlü füzenin yüklendiği tespit edildi.



DİYARBAKIR DA YOĞUN


Radar izlerine göre, darbe girişimi gecesi İstanbul ve Ankara'nın haricinde Konya, Denizli ve Diyarbakır semalarında da savaş uçaklarının yoğun hava hareketliliği gözlemlendi.



Terzi'nin uçağı tespit edildi






Radar izi tespit edilen Diyarbakır'dan havalanan ve Ankara'ya iniş yapan Özel Kuvvetler Komutanlığına ait uçakta, darbe girişimi gecesi şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in, silahla vurarak öldürdüğü darbeci general Tuğgeneral Semih Terzi ve ekibini taşıdığı tespit edildi.



#FETÖ
#Darbe girişimi
8 yıl önce