|

'Bize tek adam dersi mi veriyorsun'

Başbakan Binali Yıldırım, Iğdır'da halka hitap etti. Yıldırım, "Diyor ki Kılıçdaroğlu, tek adam olacak. 7 seçim kaybettin, tek adam devam ediyorsun. Bize tek adam dersi mi veriyorsun" dedi.

Yeni Şafak
15:00 - 22/03/2017 среда
Güncelleme: 19:33 - 24/03/2017 пятница
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak halk oylamasından önce partisince Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen mitingde konuştu.



Yıldırım, Iğdır'da Türk ve Kürt'ün kardeş olduğunu belirterek, "Burada Türkiye ile Azerbaycan kardeştir. Burada Iğdır ile Nahçivan kardeştir. Burada Alevi, Sünni, Caferi hepimiz kardeşiz. Ne diyor şair? 'Ne Alevi ne Sünni değil miyiz hep bir kardeş. Bizi yakar, bizim ateş söndürmektir çaresi.' Evet, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar, aramıza itilaf, nifak sokmaya çalışanlara en güzel cevabı Iğdır verecek mi? Allah kardeşliğimizi, huzurumuzu, muhabbetimizi daim etsin. Şunu bilmenizi istiyorum; Ne Iğdır'daki bu kardeşliği ne de Türkiye'deki kardeşliği bozmaya hiçbir terör örgütünün gücü yetmeyecek, ne Fetö'cülerin ne PKK'lıların ne de bazı Avrupalı ülkelerin... Bizi birbirimize hasım etmeye asla ve asla kimsenin gücü yetmeyecek. Bugüne kadar bütün zorluklara birlikte göğüs gerdik. İnşallah bugün de yarın da bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız ve biz birlikte Türkiye olacağız. İşte Türkiye'nin bütün renkleri burada, Iğdır'da" dedi.



Yıldırım, 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgal etmek isteyen asker kılığındaki alçak teröristlerin harekete geçtiğini anımsatarak, "Ülkemizi işgal edecek, bağımsızlığımızı elimizde alacak, bayrağımızı indirecek, ezanlarımızı dindireceklerdi" diye konuştu. Yıldırım, "15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz, ve aziz milletimiz dik durdu ve bu alçaklara gereken cevabı verdi" ifadesini kullandı.



PKK'nın anayasa değişikliğine karşı çıktığını, hayır propagandası yaptığını, Kandil'de bölücü örgüt elebaşısının sürekli konuştuğunu, FETÖ'nün PKK ile hayır için çalıştığını belirten Yıldırım, FETÖ'nün dümen suyuna girmiş bazı siyasetçilerin de milliyetçi görünüp terörün değirmenine su taşıdığını, ekmeğine yağ sürdüğünü ifade etti.



Dost bildikleri Avrupa'nın, çok yoğun şekilde sandıktan hayır çıkması için aktif kampanya yaptığını dile getiren Yıldırım, "Bölücü örgüt paçavralarıyla Avrupa sokaklarında rahat rahat gezerken, kampanya yaparken, mitingler yapılırken, Kandil'e canlı bağlantılarla bağlanırken Avrupa'da evet kampanyası yapmak kısıtlanıyor" dedi.



"Avrupa'nınki ikiyüzlülük"


Yıldırım, memleket sevdalılarıyla buluşmalarına, binbir mazeret çıkarılıp engeller konulduğuna işaret ederek şöyle devam etti:



"İfade özgürlüğü, Avrupa değerlerleri, demokrasi, nerede Avrupa, nerede Avrupa değerleri? Avrupa'nınki tam bir ikiyüzlülük, çifte standarttır. Teröristlere kapılarını sonuna kadar açan ama bakanlarımıza, milletvekillerimize, evet diyecek vatandaşlarımıza her türlü kısıtlamayı getiren Avrupa'nın gerçek yüzünü gör ey Iğdırlı. Rotterdam oradaysa Iğdır burada. 16 Nisan'da bunlara en güzel cevabı vermeye hazır mısınız?



Ben Iğdır'daki ülkücü ve milliyetçi kardeşlerimize sesleniyorum. Türk, Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bu terör örgütlerinin nasıl bir tuzak içinde olduğunu görün. Terör örgütlerinin, bu Türkiye düşmanlarının nasıl bir araya geldiklerini görün lütfen. Hayır diyene de saygımız var, hayır da evet de başımız gözümüz üstündedir. Hayır diyen katiyen terörist değildir ancak teröristlerin ve Türkiye düşmanlarının hayır dediğin görelim ve ona göre karar verelim. Dediğim budur."





"Artık muhalefet de çalışacak"


CHP'nin referandum sürecinde kötü, kalitesiz ve çirkin bir kampanya yürüttüğünü, gerçekleri anlatmadığını söyleyen Yıldırım, "Erzurumlu Teyyo Pehlivan bunu görse pataklar. Artık yalanda ölçüyü kaçırdı" ifadesini kullandı.



Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:



"CHP maalesef çok kalitesiz bir kampanya yönetiyor. Ortaya attıkları yalanların hiçbirisi geçerli değil. CHP Genel Başkanı kasıtlı olarak onlarca yalan atıyor. Olmayan şeyleri varmış gibi anlatıyor. 'Bu sistemle rejim değişecek' diyor yalan bir. Rejim 1923'te kuruldu adı Cumhuriyettir. Bu tutmadı, bu sefer 'tek adam rejimi gelecek' bu da yalan. 'Eyalet sistemi kurulacak' diyor bu da külliyen yalan. 'Muhtarlıklar kalkacak' diyor kuyruklu yalan. 'Cumhurbaşkanı meclisi feshedecek' bu da yıldızlı yalan. Ey Kılıçdaroğlu sen CHP'nin Genel Başkanı'sın arka arkaya bu kadar yalanı nereden çıkarıyorsun. Allah CHP'ye gönül veren seçmene sabır versin. CHP hiç bu kadar kötü bir dönem yaşamadı.



16 Nisan, Türkiye'yi değiştireceği gibi ana muhalefeti de değiştirecek. Artık öyle korkutarak, endişe yayarak oy toplamak yok. Gerginlik çıkararak işi idare etmek yok. İktidar nasıl 14 yıldır çalışıyorsa, 16 Nisan'dan sonra muhalefet de çalışacak, yoksa yok olup gidecekler.



"Bize tek adam dersi mi veriyorsun"


Diyor ki Kılıçdaroğlu, tek adam olacak. 7 seçim kaybettin, tek adam devam ediyorsun. Bize tek adam dersi mi veriyorsun.



Iğdır'a 14 yılda 3 milyarlık yatırım yaptık. Iğdır'a üniversite kurduk mu, yollarını asfaltladık mı. Iğdır için yapacak daha çok iş var. Siz yeter ki sırtınızı Ağrı Dağı'na verin, Aras Nehri'nin bereketinden yararlanın. Yeni anayasa ile birlikte Iğdır kalkınacak, Türkiye kalkınacak.


#Binali Yıldırım
#Iğdır
7 лет назад