|

Bir yılda 46 ameliyat geçirdi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde darbeciler tarafından G-3 mermisiyle bacağından vurulan Sabri Gündüz’ün tedavisi bir yıldır sürüyor. Geride bıraktığı bir yılda 46 kez ameliyat masasına yatan Gündüz, yaşadığı zorlukları Yeni Şafak’a anlattı.

Yeni Şafak
17:31 - 15/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:50 - 15/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
15 Temmuz gazisi Sabri Gündüz
15 Temmuz gazisi Sabri Gündüz

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde darbeciler tarafından G-3 mermisiyle bacağından vurulan Sabri Gündüz’ün tedavisi bir yıldır sürüyor. Geride bıraktığı bir yılda 46 kez ameliyat masasına yatan Gündüz, yaşadığı zorlukları Yeni Şafak’a anlattı. Darbe girişimini öğrendiği an arkadaşıyla birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne gittiğini söyleyen Gündüz, “Cuntacılara bırakacağımız bir avuç toprağımız yoktur diyerek sokağa çıkmaya karar verdim. 10 aylık

bebeğimi beşiğinde öpüp eşimle helalleştim. Köprüye geldiğimizde ilk grupta yer alıyordum. Etrafımdaki insanlar birer birer yere düşerken, göğsümüzü siper edip kurşunlara karşı dik durduk” dedi.

Vurun şu şerefsizi

Rütbeli cuntacıların konuşmalarını duyacak kadar yakınlarına gittiğini söyleyen Gündüz, “ Ön safta olduğumuz için Rütbeliler ile er ve öğrencilerin konuşmalarını duyabiliyorduk. Rütbeliler yüksek sesle ve bağırarak bizlere küfürler ediyordu. Benimle birlikte ön safta bulunan kişilerin askerlere yaklaşması üzerine rütbeli bir hain, ‘Silahlarınızı doldurun’ yönünde emir verdi. Bunun üzerine ateş açılacağını anladık ancak bir adım geri atmadık. Bir dakika sonra aynı kişi ‘Asker atış serbest vurun şu şerefsizleri’ yönünde emir verdi. Bunun üzerine üzerimize yaylım ateşi açıldı ve bacağımdan vuruldum” diye konuştu.

Aracımız tarandı

Vurulduktan sonraki süreçte yerde yatarak yardım gelmesini beklediğini söyleyen Gündüz, “Arka saflarda bulunan bir kişi aracıyla yanıma geldi. Araca taşıyıp uzaklaşırken rütbeli yeniden bağırarak ‘ Atışa devam edin’ yönünde talimat verdi. O an araca isabet eden kurşunların seslerini duyabiliyordum. Çok sayıda kurşun isabet etti ve lastikler patladı” dedi.

Kanları temizlemek için çekpas kullanıldı

Hastaneye girdiği an ki manzarayı hayatı boyunca unutamayacağını söyleyen Gündüz, “Sedyelerin tamamında yaralılar vardı. Sedye bulamayan yaralılar yerde yatıyordu. O kadar çok kan vardı ki yerdeki kanları görevliler çekpas ile temizlemek zorunda kalmıştı. O anki manzarayı hayatım boyunca unutamayacağım” şeklinde konuştu.

Acıdan ayağımın kesilmesini istedim

Hastanede kaldığı süreçte yaşadığı zorlukları anlatan Gündüz, “O gece sokağa çıkmasaydım yaşamanın bir anlamı kalmayacaktı. Benim için hayatımın en büyük zaferidir. Bir yılım hastane odalarında ve geçirdiğim ameliyatlar ile geçti. İlk 3 ayda 32 ameliyat geçirdim. Neredeyse 3 günde bir ameliyat oldum. Bir yılda ise toplam ameliyat sayım 46’ya ulaştı. Yaşadığım acılar nedeniyle bazen doktoruma ayağımın kesilmesini istedi. O kadar şiddetliydi ki acılar dayanmak çok zordu. Ameliyatlarım halen devam ediyor. Tedavi ve ameliyatlarım bazen olumlu cevap verirken bazen ise tedaviye cevap vermiyor. Bu nedenle bir ay içerisinde ayağım kesilebilir” dedi.

Tüm yük eşimin omuzlarında

Geçen bir yıl süreçte en büyük zorluğu eşinin yaşadığını söyleyen Gündüz, “Süreçte eşim bir yandan yeni doğan bebeğimize bakıyor diğer taraftan benimle birlikte hastaneye geliyordu. Ailenin tüm yükü eşimin omuzlarına bindi. Her zaman yanımda ve bana destek verdi. Yaşamam azmimi eşime ve çocuğuma borçluyum. Onlar sayesinde hayata tutunuyor yaşadığım zorlukları onlar sayesinde atlatıyorum” şeklinde konuştu.

Onurunuz varsa çıkın itiraf edin

Darbecilerin yargılanma süreçlerinde vermiş olduğu ifadelerin onursuzca olduğunu belirten Gündüz, “15 Temmuz gecesi evdeydim diyen darbecilerin ateş açtığı görüntüleri birer birer ortaya çıkıyor. Hem yalan söylüyorlar hem de onursuzca davranıyorlar. Biri de adam gibi çıkıp ben yaptım demiyor. Onurunuzla çıkıp söyleyin” diye konuştu.

#15 Temmuz Darbe Girişimi
7 yıl önce