|

Bir ustanın objektifinden

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde şehit düşen Yeni Şafak foto muhabiri Mustafa Cambaz'ın çektiği ulu cami fotoğrafları, Pendik'te sergilenmeye başladı. 56 özel fotoğrafın yer aldığı sergi, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde 28 Şubat'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:14 - 11/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Mustafa Cambaz
Mustafa Cambaz

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan Yeni Şafak foto muhabiri Mustafa Cambaz'ın çektiği fotoğraflar, Ulu Camiler Fotoğraf Sergisi'nde izlenime sunuldu. Pendik Belediyesi tarafından Başbakanlık Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı desteğiyle Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde “Ulu Camiler Fotoğraf Sergisi ve Konferansı'' düzenlendi. Etkinliğin açılışına Cambaz'ın eşi Semra ve oğlu Alparslan Cambaz'ın yanı sıra Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Şaban Abak ve davetliler katıldı.





MUHTEŞEM BİR KOLEKSİYON


Sergide, Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Türkiye'deki ulu camilerin fotoğraflanarak yayımlandığı Ulu Camiler albümünden hazırlanan 56 özel fotoğraf yer aldı. Sergi, 28 Şubat'a kadar ziyaretçilere açık kalacak. Sergide konuşan Cambaz'ın oğlu Alparslan Cambaz, ticari bir kaygı gütmeden bu projeyi gerçekleştirmenin babasının en büyük hayali olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Şahin ise, şunları kaydetti: “Öncelikle sanatsal anlamda eserler çok nitelikli. Bir usta, objektifinden Türkiye'nin mimari harikası ama aynı zamanda Anadolu'daki milletin mührü olan camilerimizin muhteşem bir koleksiyonunu hazırlamış.”


#15 Temmuz
#FETÖ
#Mustafa Cambaz
8 yıl önce