|

Bir oyun daha

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün Sermaye Piyasası Kurulu'ndaki (SPK) yapılanmasına yönelik soruşturmayı tamamladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:44 - 8/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Asphalt Airborne'dan sonra şimdi de Total War!
Asphalt Airborne'dan sonra şimdi de Total War!

Şüpheli 8 SPK personelinin bulunduğu, bunlardan 6'sının ByLock kullanıcısı olduğu belirtilen iddianamede, zanlılar hakkında 'silahlı terör örgütü üyeliği'nden 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Mahkemeye sunulan iddianamede FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi öncesi 'Total War' isimli oyun üzerinden haberleştiğinin belirtilmesi de dikkat çekti. Daha önce 'Asphalt 8 Airborne' oyunundaki sohbet penceresinde iletişim kurduğu ortaya çıkan FETÖ üyelerinin 'Total War'ı da kullandığı belirlendi. Elde edilen verilere göre şüphelilerden Musa Bilgehan Naçakcı, bu oyunu darbeden 3 gün önce indirdi, 26 defa giriş yaptı. Naçakcı bu oyuna en son darbe girişiminden 4 gün sonra giriş yaptı. FETÖ üyesi Naçakcı, örgütün şifreli haberleşme uygulaması ByLock'u da 89 kez kullandı.





KOZANLI'YLA TEMASTA


Zanlılardan SPK uzmanı Mustafa Taşdemir'in ise FETÖ'nün bir dönem emniyet imamlığını yapan 'Kozanlı Ömer' lakaplı Osman Hilmi Özdil'le irtibatlı olduğu belirlendi. Taşdemir, 2011 yılında Özdil'le telefonda tam 11 kez görüştü, ancak ifadesinde bu görüşmeleri inkar etti. 15 Temmuz'u teröristbaşı Fetullah Gülen adına organize eden Adil Öksüz'ü de tanımadığını iddia eden Taşdemir'in bilgisayarında Öksüz'ün mail adresinin kaydına rastlandı.


#FETÖ
#SPK
#Kozanlı Ömer
8 yıl önce