|

Bir felaketin önüne geçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yiğitçe ortaya çıkamayanların terör örgütleri üzerinden Türkiye’yi yola getirmeye çalıştığını söyledi. Erdoğan, “İzmir’de emniyet teşkilatımızın aldığı sıkı güvenlik önlemleri sayesinde teröristler hedefine ulaşamadı ve büyük bir felaketin önüne geçildi. Katil sürüleri aleni bir işbirliği halinde saldırıyor” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:36 - 7/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Rabia Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde onbinlere seslendi. Terör örgütlerinin işbirliği halinde saldırdığını belirten Erdoğan, özetle şunları söyledi:



Dün (önceki gün) İzmir'de etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte ele geçirilen silah ve mühimmatlar, teröristlerin büyük bir katliam için geldiklerini gösteriyor. Emniyet teşkilatımızın aldığı sıkı güvenlik önlemleri sayesinde teröristler hedeflerine ulaşamadan, kontrol noktasında durdurulmuş ve büyük bir felaketin önüne geçilmiştir. Maalesef Türkiye'nin üzerine salınan gözünü kan bürümüş katil sürüleri aleni bir işbirliği halinde saldırılarına devam ediyorlar.



İHANET NÖBETİ


Bölücü örgütün bıraktığı yerden DEAŞ, onun bıraktığı yerden FETÖ, onun bıraktığı yerden bir başka örgüt bu ihanet nöbetini devralıyor. Artık şu gerçeği hiç kimse inkar edemez; bu örgütleri birileri özellikle besleyip, silahlandırıp, güçlendirip, yönlendirip Türkiye'nin üzerine salıyorlar. Yiğitçe ortaya çıkıp bizimle mücadele edemeyenler, terör örgütleri üzerinden kendilerince bizi yola getirmeye çalışıyorlar.



YANLARINA KAR KALMAZ


Millet olarak tarihimizin hiçbir döneminde kaçmadık. Bu millet, 15 Temmuz'da en güçlü silahlarla üzerine gelen darbecileri püskürtmüş bir millettir. Böyle bir milletin terör örgütlerine, ciğeri beş para etmez teröristlere boyun eğeceğine sananlara yazıklar olsun. Bugün kendi bölgesel ve güncel çıkarları için üzerimize terör örgütlerini salanlar, yarın aynı ateş kendilerini yakmaya başladığında yaptıkları yanlışı görecekler ama iş işten geçmiş olacak.







Türkiye'nin bu musibetlerin üstesinden mutlaka geleceğinden herkes emin olsun. İzmir'de teröristin üstüne aslanlar gibi atılan ve onu etkisiz hale getirirken kendisi de şehadete koşan polisimizi gördünüz değil mi? Bu ülkede İzmir'deki polisimiz gibi 79 milyon hatta 80 milyon kahraman var. Bu ülkede tek başına darbecilere karşı kök söktüren Ömer Halisdemir'ler var, tanklara meydan okuyan benim hanım kardeşlerim, gençler, yaşlılar var.



2023 HEDEFLERİNE ULAŞACAĞIZ


Böyle bir ülkeyi dize getirmeye kimin gücü yeter? Türkiye, tarihin en güçlü devlet-millet bütünleşmesini sağlamış olarak yoluna devam ediyor. Hem ülkemizde eylem yapan terör örgütleri hem de sınırlarımızın yanı başında hain emeller peşinde koşanları tepeleyerek mutlaka 2023 hedeflerimize ulaşacağız.



BEDELİNİ ÖDEYECEKLER


Şanlıurfalıları ve 79 milyon vatandaşı yüreğinden vuranların, ciğerinden dağlayanlar hak ettikleri cezalara çarptırıldı ve çarptırılmaya da devam edecek. Öyle durmak yok, şehitlerimiz var, canımız yanıyor ama onların da inlerine girdik ve onları da tepeliyoruz. Her şehidin onlara bedeli çok ağır oluyor. Artık gelip de Suriye'den bu toprakları kuşatamayacaksın. Aynı şekilde Kandil'de, Güneydoğu'da nerede PKK varmış, PYD varmış, kim olursa olsun, bu ülkede terör estirenler, bunun bedelini ödeyecekler.







Suriye'de kalma niyetimiz yok


Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında DEAŞ'la mücadelede Türkiye'yi yalnız bırakan Batı'yı da eleştirdi. Cumhurbaşkanı şunları kaydetti: “FETÖ gibi, DEAŞ gibi örgütlerin en büyük zararı mütedeyyin kesimlere olmuştur. Biz bu tezgahı deşifre ettik, ortaya çıkardık, her fırsatta dile getirdik. Onun için bizden çok rahatsız oluyorlar, ellerinde gelse bir kaşık suda boğacaklar. Suriye'yi DEAŞ bahanesiyle her gün bombalayıp yok edenlerin gerçek niyeti, Türkiye'nin sahaya girip bu örgütü süpürmeye başlamasıyla ortaya dökülüverdi. Daha düne kadar bize 'Niye bu örgütle mücadele etmiyorsun' diyenler, bugün karşımıza dikilip ne diyorlar biliyor musunuz, 'Daha fazla ileri gitmeyin, 20 kilometrede kalın.' Yok öyle şey, bu işi temizleyene kadar yola devam edeceğiz. Ama bizim topraklarda kalma diye bir niyetimiz yok, o toprakların sahibi oradaki bizim Arap, Kürt kardeşlerimizdir, sahipler orada kalsınlar ama terörist olmasınlar.”






Bahçeli'ye teşekkür


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'da akşam saatlerinde Sivil Toplu Kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, milli davalar konusunda hükümete destek veren MHP lideri Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti. Erdoğan, “Artık birkaç terör eylemiyle, birkaç manşetle hizaya sokulan bir Türkiye yok, o iş bitti. O geride kaldı, tarih oldu. Hamdolsun bugün hükümetine, devletine güvenen bir millet var, aleyhte propagandalar yapıldığı halde -huzurunuzda ben doğrusu- muhalefette Sayın Bahçeli'ye, hükümetine, devletine sahip çıkarken vakur duruşu sebebiyle de teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Türkiye'ye sığınan bazı Suriyelilerin vatandaşlığa alınacağını da ifade eden Erdoğan şunları kaydetti: “Bunların bir kısmını incelemeler yapıldıktan sonra vatandaşlığımıza alacağız. Çünkü bunların içerisinde çok iyi yetişmiş insanlar var, mühendisler var, avukatlar var, doktorlar var, vesaire vesaire. Bunlardan istifade edelim. Sağda solda kaçak olarak çalışmaktansa vatandaşımız olarak, bu milletin bir evladı olarak çalışsınlar”


#İzmir saldırısı
#FETÖ
#DEAŞ
8 yıl önce