|

Bilge Kral Camii açıldı

KİPTAŞ'ın Pendik'te yaptırdığı ve Bilge Kral Alia İzzetbegoviç adını verdiği cami, ibadete açıldı. Açılışa, Bosna Hersek Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ceriç ile Bilge Kral'ın oğlu Bakir İzzetbegoviç de katıldı.

Yeni Şafak
00:00 - 31/07/2004 Cumartesi
Güncelleme: 16:04 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Pendik'te yaptırılan ve Bosna Hersek'in merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in adını taşıyan cami açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ tarafından yaklaşık 1 trilyon liraya maledilen Pendik Aydos Evleri'ndeki caminin açılışına, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Bosna Hersek Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ceriç, Aliya İzzetbegoviç'in oğlu Bakir İzzetbegoviç, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya ile diğer yetkililer katıldı.

Açılış töreninde, Kuranıkerim okunmasının ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan ve İzzetbegoviç'in adı verilen caminin özel bir anlamı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Bardakoğlu, "20. yüzyılın en önemli devlet adamlarından Aliya İzzetbegoviç'in Balkanlar'da yaktığı meşale, inanınız ki burada yanmaya devam edecek" dedi.

Prof. Dr. Ceriç: Tarihi bir gün

Bosna Hersek Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ceriç de bugünün, kendisi ve tüm Boşnaklar için tarihi bir gün olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ceriç, şunları kaydetti: "Allah, Türkleri korusun. Mostar Köprüsü'nü yaparak bize köprü sevgisini bir kez daha tattıran bu milleti ihya etsin. Şunu, burada itiraf ediyorum ki eğer bir gün gelir, Balkanlar'da İzzetbegoviç'in adı ve misyonu unutulacak olursa, inanıyorum ki, Türkiye'de onu iyi anlayanlar, onun ismini tekrar yaşatmaya muktedir olacaklar.''

Bakir İzzetbegoviç'ten teşekkür

Aliya İzzetbegoviç'in oğlu Bakir İzzetbegoviç de ''Balkanlar'daki ulu önderimiz, babamız İzzetbegoviç'in mücadele bayrağını taşımaya devam edeceğiz'' diyerek, babasının isminin verildiği caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

'Bilge Kral gönüllerde yaşıyor'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise Aliya İzzetbegoviç'in gönüllerinde yaşadığını söyledi. Topbaş, yeni yerleşim alanlarında sosyal donatı olarak öncelikle ecdattan kalan kültürü yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, ''Yeni yerleşim yerlerinde ecdat gibi önce sağlık kompleksi, camiler yapıp, ecdat mezarlarına sahip çıkıyor, kırmaçatılı mescitler inşa ediyor, okulların inşa edilmesine önayak oluyoruz'' diye konuştu. Konuşmaların ardından Aliya İzzetbegoviç Camii ve Kütüphanesi açıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Türkiye'de ilk defa bir cami açılışına katıldığını söyledi. Bilge Kral Alia İzzetbegoviç'in adının verildiği caminin açılışının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bosna-Hersek Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çeriç ve Alia İzzetbegoviç'in oğlu Bakir İzzetbegoviç'e Osmanlı Tuğrası hediye etti.

  • HAMİT ETEEVRANS/İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce