|

Bildiklerimi günü gelince söyleyeceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün baskıcı eğitim sisteminin ürünü olduğunu söyledi. Erdoğan, “Şu anda bildiklerimi tabii söyleyemeyecek durumdayım ama günü geldiğinde inşallah onlar da belki kaleme dökülecektir. Çünkü her doğruyu her yerde, her zaman söylemek doğru değil. Onun için sabır gerekiyor” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/11/2016 Cuma
Güncelleme: 11:05 - 25/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Öğretmenler Günü programında 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tüm öğretmenlere hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, özetle şunları söyledi:



Öğretmenlik bilgi yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Bu yönüyle öğretmenler eğitim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarlarıdır. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, müfredat ne kadar iyi hazırlanmış olursa olsun, altyapı ne kadar güçlü olursa olsun nihayetinde bunları uygulayacak olanlar öğretmenlerdir.



ASIM'IN NESLİ GİBİ GENÇLER


Biz terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde kullanacağı sarf malzemeleri değil, ülkemizin istikbalini kurtaracak 'Asım'ın Nesli' gibi gençler yetiştirmek istiyoruz. Derdimiz bu. Bizler Batı'ya öykünen, kendi milletinden tiksinen sömürge ajanları değiliz. Marjinal ideolojilerin kalıplarına sıkışmış, zihni formatlanmış, at gözlüğüyle dünyaya bakan gençlerin ne bu ülkeye ne de bu millete sunacağı bir katkı olmaz.



TERÖRÜN İSTİSMAR ALANI OLDU


Milli ve manevi değerlere yabancı, evrensel olmaktan uzak bir eğitim anlayışının, toplumda ne tür sıkıntılara sebep olduğuna herkes şahit. PKK, DHKP-C gibi etnik ve mezhebi farklılıkları kaşıyan örgütlerin, DEAŞ ve FETÖ gibi dini kavramların arkasına saklanan yapıların en büyük istismar alanı eğitim ve öğretim alanındaki hatalar oldu.



FETÖ BASKICI EĞİTİMİN ÜRÜNÜ


Bu ülkenin yüzlerce yıllık tarihi ve kültürel birikimine yabancı eğitim öğretim politikaları, maalesef çatışmacı, hastalıklı, çift kişilikli nesillerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Özellikle Fetullahçı Terör Örgütü, Feto zamanın gerisinde kalan, toplumun temel değerlerinden uzak, jakoben baskıcı bir eğitim politikasının ürünüdür.





BU ÖRGÜTÜN KOLLARINA İTİLDİLER


Bu çarpıklık, meydanı, kapıdan alınmayınca bacadan girmeye çalışan FETÖ gibi simsarlara bırakmıştır. 12 Eylül darbesinden sonra özellikle 28 Şubat müdahalesinin akabinde, milletimizin zeki ve başarılı evlatları adeta bu örgütün kollarına zorla itilmiştir. Sınav kazandırma, iyi eğitim, başarılı kariyer gibi göz boyayan sloganlarla, ailelere nüfuz eden FETÖ yüzünden bugün kayıp bir nesil oluştu.



KENDİLERİNİ ÇOK İYİ SAKLIYORLAR


Şimdi de bedelini ödüyorlar, ödemeye devam edecekler. Görevden alınanlar vesaire, bunları da tabii ki alacağız. Mümkün olduğunca da istiyoruz ki 'at izi it izine karışmasın' ama bu tür şeyler de olur mu? Tabii o kadar da olur. Çünkü A'dan Z'ye kendilerini acayip saklıyorlar. Şu anda bildiklerimi tabii söyleyemeyecek durumdayım ama günü geldiğinde inşallah onlar da belki kaleme dökülecektir. Çünkü her doğruyu her yerde, her zaman söylemek doğru değil. Onun için sabır gerekiyor.



Batılılar samimi değil


Erdoğan, “Şimdi bize AB adı altında görüntü verenler, PKK'yı terör örgütü olarak ilan edenler onların meydanlarda gösteri yapmalarına izin veriyor. Almanya gibi bir ülke teröre hayır, demokrasiye evet diyerek miting düzenlemek isteyenlerin cumhurbaşkanını davetine hayır diyorlar. Bana ret veren ülke, 15 Temmuz'dan sonra telekonferansla onlara görüntüyle konuşma yaptırıyorlar. Batı'nın samimiyetine inanmak mümkün mü? Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na telekonferansla konuşmaya izin vermeyeceksin ama terör organlarının liderlerine müsaade edeceksin. Bunlar terörün, yardım ve yataklık eden uzuvlarıdır. Bu topraklarda kimse operasyon yapmaya çalışmasın, bedelini ağır öder" diye konuştu.



Akar'dan bilgi aldı


Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü. Erdoğan görüşmede Suriye'deki saldırı ve operasyonlar konusunda bilgi aldı.



Terörle mücadele toplumun görevi


Erdoğan, “Teröristle mücadele güvenlik birimlerinin, terörle mücadele ise tüm toplumun görevidir. Bir tek evladımızın dahi bu tür insanlık düşmanı yapıların eline düşmesine gönlümüz razı gelmez. Hangi terör örgütü tarafından devşirilirse devşirilsin hiçbir evladımızın kaybolmasına, vatanına, milletine, devletine, anne babasına ihanet etmesine gönlümüz razı değil. Bu şer odaklarına karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Öğretmenlerimiz bu mücadelenin en ön safında yer almalıdır. Teröre sempatiyle bakan hatta farklı örgütlerin dağ ve şehir kadrosuna militan kazandıran Milli Eğitim Bakanlığı mensupları yok mu? Elbette var. Bu tarz hainler diğer kurumlarımızda da var. Fakat bunlar, kimliğinde ne yazarsa yazsın, öğretmen değildir, olsa olsa öğretmen kılığındaki insan müsveddeleridir" dedi.








#FETÖ
#Öğretmenler Günü
#PKK
8 yıl önce