|

Beyinleri yıkanmış

FETÖ'den ağır müebbetle yargılanan Ergenekon davası hakimleri Hasan Hüseyin Özese ve Hüsnü Çalmuk’la aynı koğuşta kalan eski özel yetkili savcı Seyfettin Atıcı itirafçı oldu. Koğuştakilerin birbirlerini bu dönemin geçici olduğu yönünde motive ettiklerini anlatan ve 'beyinleri yıkanmış' ifadesini kullanan Atıcı, "Haberleri izlemeyelim diye televizyonu yasakladılar" dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/05/2017 Salı
Güncelleme: 07:34 - 9/05/2017 Salı
Yeni Şafak
​Beyinleri yıkanmış
​Beyinleri yıkanmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ergenekon davasına bakan mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese ve üye hakim Hüsnü Çalmuk ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gültekin Topsakal tarafından, iki hakim hakkında hazırlanan iki iddianamede şüphelilerin üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılma talep edildi. Özese ve Çalmuk’un yargı yapılanmasının en mahrem sınıfı olan özel yetkili mahkemelere hakim olarak yerleştirildiklerine dikkat çekildi. Özese hakkında hazırlanan iddianamede eski özel yetkili savcı Seyfettin Atıcı’nın ‘şüpheli’ sıfatıyla verdiği ifade yer aldı.

'İLK FIRSATTA YURT DIŞINA GİDECEKLER'

Atıcı, ifadesinde, Bolu ilinde tutuklanan hakim ve savcılarla aynı koğuşta kaldığını belirterek, koğuştakilerin cezaevinde kalınmasını bir ibadet olarak nitelediğini söyledi. Atıcı, “Kendilerine bu dönemin geçeceğini, yeniden güçlü iktidar sahibi olacaklarını söyleyip motive etmeye çalışıyor. Koğuştakilerin tamamı darbeyi FETÖ üyelerinin yaptığını reddediyor. İlk fırsatta yurt dışına gideceklerini söylüyorlar” dedi.

İKİ YÜZLÜ OLDUKLARINI İÇERİDE ANLADI

Atıcı, aynı koğuşta Ergenekon davasına bakan mahkemenin başkanı Hasan Hüseyin Özese’nin de yer aldığını belirterek, “Özese, ‘Bizim Allah’tan başka kurtarıcımız yok’ deyip duruyor. Ben beraber olduğum hakim ve savcıların beyinlerinin yıkanmış olduğunu tahmin etmiyordum. Cezaevine girdikten sonra hepsinin ikinci bir yüzü olduğunu anladım. Çoğunluğun baskısı ile televizyonda haberleri seyretmemize izin verilmiyor” ifadelerini kullandı. Savcı Topsakal tarafından Ergenekon üye hakimi Hüsnü Çalmuk hakkında hazırlanan iddianamede ise, Çalmuk’un eşi Canan Çalmuk ve oğlu Mehmet Semih Çalmuk’un 17 Aralık 2013’ten sonra Bank Asya’da yoğun hesap hareketlerinin olduğu yer aldı.

#​FETÖ
#Ergenekon davası
#​İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı
7 yıl önce