|

Beni neden çağırmadılar

Darbe girişiminde Borsa İstanbul’u işgal davasında, şehit polis memuru Mehmet Şevket Uzun’un astsubay ağabeyi Mete Uzun, “Bizi izindeyken çağırdılar” diyen darbecilere isyan etti: O gece ben de izindeydim. Neden beni çağırmadılar da seni çağırdılar? Çünkü biz onlar gibi hain değiliz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/11/2017 Cuma
Güncelleme: 03:49 - 10/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
Jandarma Özel Harekat eski Astsubay Kıdemli Başçavuş Mete Uzun - Şehit polis memuru Mehmet Şevket Uzun
Jandarma Özel Harekat eski Astsubay Kıdemli Başçavuş Mete Uzun - Şehit polis memuru Mehmet Şevket Uzun

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde, biri polis 2 kişinin şehit edildiği Sarıyer’deki Borsa İstanbul’un işgal edilmesine ilişkin 15 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında, şehit yakınları ile gaziler olay gecesi yaşadıklarını anlattı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, müştekilerin ve mağdurların beyanları alındı.

KÖPEĞİN TASMASI BUNLARIN BOYNUNDA

Şehit polis memuru Mehmet Şevket Uzun’un ağabeyi Mete Uzun, Borsa İstanbul’u işgale giden Binbaşı Ahmet Baykal’ın, “İddianameyi inceleyemedim. Ek süre istiyorum” sözlerine tepki gösterdi. “Ek süre isteyerek neyi ispat edecek” diyen Uzun, şöyle konuştu: “Pensilvanya’daki hain köpeğin tasması bunların boynunda. Hainlik bunların kanına işlemiş. Hazır sorular verilirse ben de kurmay olurdum.”

20 YIL HİZMET ETTİM

“Bu rütbeliler izindeyken darbe gecesi için göreve çağırıldığını söylüyor. Ben de 20 yıl devlete hizmete ettim. O gece ben de izindeydim, beni hiç kimse çağırmadı. Neden beni çağırmadılar da seni çağırdılar? Çünkü biz onlar gibi hain değiliz. Bunlar gibi hain olup o örgüte mensup olsaydım, bizi de çağırırlardı. Bize askerliği bilmiyormuşuz gibi muamele ediyorlar. Ben 2008 yılında kafatasımdan vuruldum 1 ay komada yattım. Askerlikte neyin nasıl işlediğini gayet iyi bilen biriyim.”

GAZİLERE TEŞEKKÜR

Uzun’un ifadesi sırasında mahkeme heyetine yönelik “Kusura bakmayın böyle söz alıyoruz ama” demesi üzerine, Mahkeme Başkanı “Siz sabaha kadar konuşsanız dinleyeceğiz” dedi. Mahkeme Başkanı, duruşmanın bitiminde de şehit yakını ve gazilere şunları söyledi: “O gece darbeye karşı durarak vatanseverliğinizi kanıtladınız. Şimdi de davayı metanetle takip ederek asaletinizi ispatladınız. Hepinize teşekkür ederim.”

  • Haini FETÖ imamı kaçırdı
  • Gazi Mikail Akıncı da o gün Borsa İstanbul’a giren ikinci kişi olduğunu belirterek, sabaha kadar orada olduğunu anlattı. Olay gecesi firari sanık eski Binbaşı Murat Çelik’in yaralı olarak kaçmasına yardım ettiğini belirttiği kişiyi oturduğu sokaktan tanıdığını anlatan Akıncı, şöyle devam etti: “Kendisi FETÖ’nün İstanbul bölge imam yardımcısı, aynı zamanda da Beşiktaş ve Sarıyer abisidir. Defaatle ihbar etmeme rağmen kendisi gözaltına alınmamıştır. Hala iş adamıdır ve sokakta geziyor. İstenirse ismini de verebilirim.”


#15 Temmuz
#FETÖ imamı
7 yıl önce