|

'Beni konuşturmayın'

CHP lideri Baykal, toplumun, cumhuriyetin ve devletin temellerinin dinselleştirilmesi talebi olmadığını belirterek, "Bana diyorlar ki, 'rejimi konuşma'... Kardeşim sen de beni konuşturma" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 1/01/2004 Perşembe
Güncelleme: 10:45 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "rejim tartışmalarına" değinerek, son günlerde ortaya çıkan olayların "tesadüf" olup olmadığını sordu.

CHP lideri Baykal, basın mensuplarıyla geleneksel hale getirdiği yıl sonu sohbetini, "rejim tartışmalarına" ayırdı. TBMM'deki makam odasında gazetecilerle sohbet eden Baykal, seçimden hemen sonra Erdoğan'a yaptığı ziyarette "rejimi tartışmayın" dediğini ve Erdoğan'ın da "Merak etmeyin siz. Rejim tartışması olmaz" cevabını verdiğini hatırlattı. Erdoğan, "Bir yıl sonra geldiğimiz noktaya bakın. Rejim tartışmaya açıldı. AK Parti gerçek yüzünü ortaya çıkardı" dedi.

Beni konuşturmayın

İktidar partisinin rejim konusunu bilerek ve isteyerek tartışmaya açtığını öne süren Baykal, "Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in düşüncesi ve uygulamaları, Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu'nun Atatürk'ün TBMM'deki mareşal üniformalı fotoğrafıyla ilgili açıklamaları, merkezi yönetimin yetkilerinin yerel yönetime verilmesi çalışmaları, Prof. Ayvallı'nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki açıklamaları. Acaba bunlar bir tesadüf mü? Cumhuriyetin, milliyetçiliğin, laikliğin dinselleştirilmesini isteyen bir adamın Başbakanlık Müsteşarlığı'na atanması bir tesadüf müdür? Konunun tevil götürecek tarafı yok. Bana diyorlar ki, 'rejim konuşma'... Kardeşim sen de beni konuşturma" diye konuştu.

  • SAMİ GÖKÇE


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce