|

Beklentimiz yüksek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Donald Trump'ın başkanlığa seçilmesinin ardından, Türkiye-ABD ilişkilerinin olumlu anlamda gelişeceğine inandığını belirterek, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin, “Yeni dönemde, bu iade konusunda bizim de beklentimizin yükseldiğini ifade etmekte fayda görüyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/11/2016 Pazar
Güncelleme: 23:09 - 12/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Yozgat'ta yaptığı açıklamada Bozdağ, şunları söyledi: “Şu anda olumlu iklim bunun ön sinyallerini veriyor. FETÖ kurucusu, yöneticisi, 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünün planlayıcısı ve uygulama emrini veren, sevk ve idarecisi terörist Gülen'in iadesi konusu, Türkiye ABD ilişkileri bakımından son derece önemli."



O, ELİ KANLI BİR TERÖRİST


"Sayın Trump'ın yakın çalışma ekibinden medyaya yansıyan açıklamalara baktığımızda, terörist Gülen'in iadesi konusunda Türkiye'ye dönük olumlu şeyler açıkladıklarını gördük. Biz bunun sonucunun da olumlu olmasını bekliyoruz. Amerikan halkı ve ABD için Usame Bin Ladin ne ifade ediyorsa, Türkiye halkı ve Türkiye devleti için de Gülen aynı anlamı ifade etmektedir. O da pek çok terör suçuna bulaşmıştır. Gülen de pek çok terör suçuna bulaşmıştır. Ladin'in elinde de pek çok insanın kanı vardır, terörist Gülen'in elinde de pek çok insanın kanı vardır. Gülen'in iadesinin iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğini, daha ileri noktalara taşıyacağını ifade etmek isterim.”



#Bekir Bozdağ
#Donald Trump
8 yıl önce